Рецепти

От градината до трапезата

Крем супа от тиква с батат

Тиква ...ммм... вкусно нали? Освен това тя е много полезен плодов зеленчук. Ето защо се използва и за десерти, и за солени ястия. Тиквата е един от златните подаръци на есента, който може да ни поддържа в добро здраве и през цялата зима. Тя съдържа много витамини и минерали, а семките ѝ незаменими аминокиселини. Тиквата е диетична, диуретична и фантастична (превръща се в каляски, фенери, сладкиши, супи и какво ли още не?)


Сега ще ви споделим как като нас да превърнете тиквата в крем супа, а друг път ще ви разкажем и за други тиквени фантастични кулинарни превъплъщения.

Карамелизиран ябълков сладкиш

За мнозина сладкишите са неустоима част от делничното меню, за други, те означават някакъв повод и изключителнст. За трети десертите са отдавна изключени от менюто.


Домашният сладкиш обаче си има отделно място в сърцето на всеки и често ароматът и вкусът му предизвикват носталгия по детството, по отминалите дни и вкусове, които днес трудно се постигат. Трудно, но не и невъзможно. Когато избираме продуктите с внимание и загриженост, когато готвим с любов и отношение, храната се насища с благодат. И колкото повече от съставките ѝ са домашни, толкова по-добре.


Като първо наше предложение ви споделяме рецепта за карамелизиран ябълков сладкиш, който е ефектен, пухкав и много вкусен, особено когато ябълките са домашни.

© 2021 Botanica Life Foundation

е: info@botanicalife.org

т: +359 894 412 349

  • Facebook - White Circle