top of page

КЪЩА ЗА ГОСТИ "БОТАНИКА"

От градината до трапезата

В базата на Фондация Ботаника Лайф, село Надарево, може да усетите спокойствието на българското село и близкия контакт на човека със земята. Може да отседнете при нас със семейството си или с приятели и да се насладите на заслужена почивка или просто да поработите на чист въздух, необезпокоявани от шума на града. Ще имате възможност да се разходите и да разгледате зеленчуковите ни насаждения, отглеждани по природосъобразен начин. На разположение на гостите е кухня, в която сами могат да приготвят храната си, но могат и да се възползват от кулинарните специалитети на шеф Кирил Георгиев. Ястията, предлагани в менюто, се приготвят с подбрани сезонни продукти, отгледани в нашите био градини. Вкусът и аромата на храната тук са автентични и провокират почит към чисто отглежданата храна. 

Къща за гости "Ботаника" предлага комфортно настаняване с три звезди и се намира в непосредствена близост до градовете Търговище, Велики Преслав и Шумен.

Базата се предлага и за организирани събития като зелени училища, екипни срещи, семинари, конференции, ритрийти, тиймбилдинги и др.

В сградата има просторна семинарна зала, трапезария, кухня и десет стаи за настаняване. Капацитета на стаите е 24 + 3 места.

Някои от близките забележителности са: Мисионис, Национален историко-археологически резерват и музей „Велики Преслав“, Осмарски скални манастири, Мадарски конник и Археологически резерват Мадара. Планинарите също биха могли да открият интересни и живописни маршрути в Преславката планина и Шуменското плато. 

info@botanicalife.org

тел: 0894412349​

тел: 0893047801

Възможности за настаняване

Защо да изберете нашата база в с. Надарево?

• Ще помогнте на нашата социална кауза – да научим децата на България как се отглежда екологично чиста храна! Всички средства от стопанската ни дейност ще бъдат използвани за организиране на обучения и занятия с деца и младежи!

• Ще спомогнете за съживяване на едно българско село – ние осигуряваме работа на хора от местната общност.

• Ще се потопите в автентична селска атмосфера, без да правите компромис с удобствата на модерното градско настаняване.

• Получавате в изобилие чист въздух, живописни гледки, зеленина, непосредствен контакт с природата и селския начин на живот.

• Ще можете да опитате или сами да си откъснете от нашите сезонни зеленчуци (ако сезонът и времето позволяват)

• Ще ви предложим възможност за опознавателна разходка из нашите градини, където ще се насладите на допълнителна доза природа и ще научите как отглеждаме вкусни и чисти зеленчуци без химически препарати и торове.

• Ще ви подарим опция за разтоварваща трудотерапия в градината и ще ви благодарим, че сте ни помогнали да отгледаме чиста и здравословна храна. 

• Ще можете да си закупите пресни и чисто отгледани заленчуци за вкъщи (ако сезонът и времето позволяват)

• Базата ни е на минути от Търговище, Разград, Шумен, Мадара и Велики Преслав и само на 1 час и 20 минути от град Варна. До нас стига новоасфалтиран път с бърз достъп до шосето Варна-София. 

• Ще получите любезно отношение от хора, които ценят вашата подкрепа за каузата ни и разбират защо сте избрали да бъдете наши гости.  

До някой хубав слънчев ден! Очакваме ви!

Екипът на Фондация Ботаника Лайф

bottom of page