top of page

Отзиви

Portrait of Smiling Man

Теодора Стефанова

участник в онлайн курс "Алелопатия и съвместни насаждения", април 2023 г.

Придобих нови, по-дълбоки познания и разбиране за взаимоотношенията между растенията и отглеждането на устойчива градина. Отново се изумих колко са сложни и дълбоко свързани всички процеси, които се случват в природата и как нашето неразбиране на тях води до грубо вмешателство в установения вече баланс. Лекциите с Апостол Апостолов бяха вдъхновяващи и ми дадоха храна за размисъл. Благодаря на лектора и Фондация Ботаника Лайф за прекрасния курс и топлото отношение! Много съм доволна и препоръчвам!

Portrait of Smiling Man

Весела Маринишева

участник в онлайн семинар „За билките, помощници и защитници“, октомври - ноември 2022 г.

Благодарна съм за възможността да участвам в това безкрайно полезно, вдъхновяващо и обогатяващо и знанията, и душата изживяване! Безупречна организация, интересна и ангажираща дискусия, както и заразяваща любов към билките и цялата природа!

Portrait of Smiling Man

Антония Ангелова

участник в онлайн курс по устойчиво земеделие, февруари - март 2022 г. и онлайн семинар „За билките, помощници и защитници“, октомври - ноември 2022 г.

Професионално структурирани семинари, ценна и изчерпателна информация, поднесена в интерактивна форма. Изключително добре подготвени и мотивирани лектори. Благодаря сърдечно на тях и на Botanica life за предоставената възможност. Препоръчвам на всички любители на Билките, растенията и природата да се възползват от тях и да почерпят вдъхновение и знания!

Portrait of Smiling Man

Силвия Василева

участник в практически семинар "За билките, помощници и защитници", май 2022

От Барселона специално пътувах, за да участвам в курса „За билките", май 2022 воден от Лора. Заслужаваше си и горещо препоръчам Ботаника Лайф, като място съчетаващо прекрасна природа, удобна нова база, мил и  гостоприемен персонал.  Начина на обучение на Лора беше активен, интензивен и много интересен, редуващ разходки сред  природата с практикуване на рецепти включващи билки. Ще се върна отново за курса по устойчиво земеделие. Благодаря на Апостол и Симона, че са създали този оазис където може да се свързваме и опознаваме природата по един по-осъзнат начин!

Portrait of Smiling Man

Жасмина Гладийска

участник в онлайн курс по устойчиво земеделие, януари 2022 и онлайн семинар "За билките, помощници и защитници", март - април 2022

Вдъхновяващи знания, споделен опит и безценни напътствия. И това не е всичко, защото хората, които стоят зад цялото това начинание, са всеотдайни, посветени на каузата си и вдъхновяващи. А това е най-ценното, да срещнеш подкрепа, любов и знание на едно място! Благодаря Ви! С уважение и благодарност. 

Portrait of Smiling Man

Стела Христова

участник в онлайн курс по устойчиво земеделие, януари 2022

Курсът е изключително полезен. Разбрах в дълбочина защо дадени методи при отглеждането на растенията не са благоприятни за нас и природата, което е от съществена важност, за да мога да продължа с убеденост, че искам да отглеждам чиста храна. 

Portrait of Smiling Man

Екатерина Лулова

участник в онлайн курс по устойчиво земеделие, януари 2022 и онлайн семинар "За билките, помощници и защитници", март - април 2022

Информацията е разнообразна, добре структурирана и добре поднесена. Атмосферата е много добра, споделянето от участниците и разискването по различни казуси е много ценно.

Portrait of Smiling Man

Борислав Банков

участник в онлайн курс по устойчиво земеделие, януари - февруари 2021 и в практически семинар за изграждане на пещ с естествени материали, октомври 2021

Участвах в първия онлайн курс по устойчиво земеделие, организиран от Фондация Ботаника Лайф. Курсът се проведе през зимата, когато нямаше възможност за практическа част, но информацията беше така добре организирана и поднесена, че си заслужаваше напълно. А възможност за практика беше предоставена през пролетта. На мен лично много ми хареса възможността да видя различните гледни точки през натуралното земеделие, пермакултурата и другите практики. Получих нови за мен познания и бях силно впечатлен, когато осъзнах колко е съвършена Майката природа, как всичко е взаимно свързано и колко грубо се намесва човек в тези процеси. Използвам наученото като го адаптирам за моята малка градинка в двора на къщата.

В началото на октомври, участвах и в курса за изграждане на глинена пещ с естествени материали. Уникално изживяване, което не мога да опиша с думи. Намерих нови приятели с разностранни интереси, но обединени от любовта към природата и вярата, че можем да живеем по-чисто и природосъобразно.

Благодарен съм, че имах възможността да участвам в тези събития и с нетърпение очаквам новите предизвикателства.

Portrait of Smiling Man

Доц. д-р Севджихан Еюбова

участник в практически билков семинар „В царството на растенията“, юли 2021 и практически семинар "За билките, помощници и защитници", май 2022

Едно от най-хубавите неща, които направих за себе си тази година е да намеря време да се потопя в природата и да се огледам във всички дарове, които тя ни предлага. Изключително благодарна съм на фондация Botanica Life и природният педагог Лора Николова, които помогнаха за пътуването ми "В царството на растенията". Наученото и преживяното по време на този билков семинар е толкова живо и все още с мен, че съм убедена в успеха и на следващите събития, които ще организират заедно.

Portrait of Smiling Man

Деяна Стоева

участник в практически семинар за изграждане на пещ с естествени материали, октомври 2021

Моята страст и любов към строителството с глина ме срещна с едни прекрасни хора и тяхната страст и желание да споделят знания, да показват, да обучават и насърчават сбъдването на още добри мечти.

Пет вълнуващи дни с кал по ръцете, ентусиазъм и трепет в душите, като деца строящи замък в пясъчник. Дъжд, хлад, конски фъшкии, слама и кирпич в косите - едно незабравимо приключение, а накрая и вълшебството на Хляба!

Благодаря на целия екип за уюта, чистата и вкусна храна на трапезата и отворените ви сърца! Търсейки умения, намерих и ценни приятелства.

Мястото на срещата е Botanica Life - Благодаря, че ви има и до нови срещи!

Portrait of Smiling Man

Дамян Петков

курсист от практически курс по устойчиво земеделие, юли 2021 и практически семинар за изграждане на пещ с естествени материали, октомври 2021

"През юли 2021 имах удоволствието да присъствам на курса по устойчиво земеделие организиран от Ботаника лайф. Представената информация е безценна за начинаещ градинар, като мен. Естествено материята е с много широк спектър и няма как да бъде обхваната в 5 дни, нито в една година. Става въпрос за работа с живи организми и се изисква много наблюдение и мисъл в действията на практикуващия. Но с помощта на курса ми бяха "отворени вратите" в правилната посока. Устойчивото земеделие е въпрос на устойчиво мислене във всеки един аспект от живота.

Благодаря на всички замесени!"

Portrait of Smiling Man

Антонина Карова

курсист от практически курс по устойчиво земеделие, август 2021

„Винаги съм вярвала, че когато ученикът е готов, учителят сам ще се появи! Винаги съм вярвала и че когато силно вярваш в нещо, животът те събира с правилните хора, с единомишленици и енергията ви става синергия!

В с. Надарево се случи точно това.

Благодаря на екипа за добрата организация от началото до самия финал на курса, за вкусната храна, за специалното отношение към децата ми.

Благодаря на Галя, че освен теория, сподели с удоволствие и личния си опит (не само в градинарството).

Благодаря и на „отбора“ - отидох на курс по устойчиво земеделие, а получих семейство!

С нетърпение очакваме ЧАСТ 2“

bottom of page