Новини

Преходът по пътя към нашето бъдеще

08.05.2019

При голям интерес премина презентацията “Преходът по пътя към нашето бъдеще”на г-н Фриц Васман в гр. Търговище, организирна от Фондация Ботаника Лайф. В пълната зала, любезно предоставена от клуба на нестопанските организации, нашият гост представи работата си и осъществени от него проекти по озеленяване в градска среда. Показа и редица примери от света – оригинални идеи за повече зелени пространства в градовете. Засегна редица екологични проблеми на нашето време, както и световните младежки протести за борба с климатичните промени. Г-н Васман обърна специално внимание на това, колко важна е ангажираността на младите хора с тази проблематика. Дискутирани бяха възможни решения за активно включване, на всеки един от нас, в опазване на околната среда.  

Говори и за проекта в Надарево, който се изпълнява в момента под негово ръководство. Проектът включва езеро с прилежащ парк, които ще допринасят за екологичното биоразнообразие в района и ще подпомагат обучителната дейност на фондация Ботаника Лайф.

Благодарим на г-н Васман, че отдели от ценното си време, за да сподели с нас своите познания и идеи, както и на всички които се включиха в събитието!

© 2021 Botanica Life Foundation

е: info@botanicalife.org

т: +359 894 412 349

  • Facebook - White Circle