top of page

Новини

Започна строежа на базата на Ботаника Лайф.

10.07.2017

С много вълнение започваме строежа на базата на Ботаника Лайф в село Надарево. Скоро ще заработи първият в България обучителен център по устойчиво земеделие. Полагат се физическите основи на една сбъдната мечта. Нямаме търпение да видим реализирания проект и още догодина да поканим първите деца и младежи, с които да започнем нашето приказно приключение. Строителните дейности трябва да приключат до края на годината. Паралелно с това ще тече и ремонта на съществуващите постройки.

Предстои ни много работа, и на строежа, и на полето. Благодарим на всички, които ни помагат и работят с нас, и са също толкова вдъхновени от идеята! Ако и вие се припознавате като съмишленик на Ботаника Лайф, ако цените природата, интересувате се от земеделие, градинарство и пермакултура, не се колебайте да се свържете с нас на info@botanicalife.org или във Facebook.

В духа на еко защитата, спасихме и едно сливово дръвче попадащо в рамките на строежа. Под зоркото око на специалист агроном (Петър Петров – ръководител стопанство), дървото беше внимателно преместено в друга част на двора. За него се полагат грижи и вярваме, че ще хареса новото си място.

bottom of page