top of page

Покана за обучение

Устойчиво земеделие за начинаещи - онлайн обучение

Logo_curv_new.png

Дати на провеждане: 19-28 януари 2021

Фондация „Ботаника Лайф“ организира онлайн курс по устойчиво земеделие за начинаещи.

Обучението ще въведе участниците в основните понятия в сферата на устойчивото земеделие и ще ги запознае с практически методи и похвати за отглеждане на плодове и зеленчуци по екологичен начин в семейната градина или малко стопанство. Обучението ще запознае участниците с различните форми на чисто земеделие, в това число естествено, биологично, биодинамично, пермакултурно.


По време на курса участниците ще се запознаят с методите за отглеждане на екологична продукция и ще почерпят от личния опит на нашия обучител Галина Пенчева. 


Участниците ще усвоят нови понятия и ще се подготвят за практическа работа по:

· обработка и съхраняване на почвата;

· естествено наторяване;

· използване на водните ресурси;

· мулчиране;

· съчетаване на растителни видове с цел растителна защита и подпомагане растежа на културите;


Обучението е съобразено с нуждите на групата и затова предвижда допълнителни теми според интересите и знанията на участниците, както и поставяне на практически задачи според желанието за изпълнение на курсистите. Ще бъде предоставена възможност за дискусия и задаване на въпроси към обучителя.


Обучението ще се проведе в 4 модула, като всеки е с продължение 2 астрономически часа. Курсът е с начало 19 януари 2021 г. (вторник) от 18:30 часа, а следващите сесии ще бъдат в същия час на 21 (четвъртък), 26 (вторник) и 28 (четвъртък) януари 2021 г.


!Възможност за надграждащ онлайн курс за напреднали, който ще се проведе в периода 2-11 февруари 2021г. Информация за него може да намерите тук. При записване за двата курса (начинаещи и напреднали) получавате отстъпка от таксата за участие.


Всеки, записал се в онлайн курс на Фондация „Ботаника Лайф“, получава отстъпка от таксата за обучение на място в обучителния център на фондацията в село Надарево.


За кого е предназначено обучението:


За всеки, който се интересува от отглеждане на екологично чиста храна в домашни условия или в малко стопанство, с цел лично ползване или бизнес реализация. Обучението е въвеждащо и НЕ е необходимо участниците да имат предварителна подготовка.


Дати и място на провеждане: 19-28 януари 2021, платформата на Google meet


Записване


За записване и информация, моля, изпратете имейл на e.ilieva@botanicalife.org. В имейла посочете трите имена на желаещите да бъдат записани за участие и мобилен номер за контакт. След получаването на Вашата заявка, ние ще се свържем с Вас и ще Ви предоставим банкови детайли и информация. Минимален брой участници в курса: 5 души.


Краен срок за записване: 11.01.2021


Такса и условия за участие:

Според датата на записване и заплащане:


записване до 31.12.2020

плащане до 5.01.2021

99 лева (с ДДС) на участник


записване до 11.01.2021

плащане до 14.01.2021

120 лева (с ДДС) на участник


!Възможност за надграждащ онлайн курс за напреднали, който ще се проведе в периода 2-11 февруари 2021г. Информация за него може да намерите тук. При записване за двата курса (начинаещи и напреднали) таксите и сроковете за записване и плащане са:


записване до 31.12.2020

плащане до 5.01.2021

160 лева (с ДДС) на участник


записване до 11.01.2021

плащане до 14.01.2021

180 лева (с ДДС) на участник


Плащането се извършва по банков път по сметка на Фондация „Ботаника Лайф“, която ще Ви бъде предоставена след заявка за записване.


Отстъпки:


Mладежи от 18 до 29 години, които са неучащи и безработни, са освободени от такса за участие. За удостоверение, че кандидатът отговаря на условията са необходими: служебна бележка и/или декларация и данни от лична карта.


Обучител:

Галина Пенчева – лектор по устойчиво и екологично земеделие към Фондация „Ботаника Лайф“. Галина има принос към изграждането на опитното поле на фондацията, а понастоящем има своя био градина в с. Царевци, която поддържа по методите на пермакултурата, разбира се, с много любов.


Програма на обучението


Предварителната програма за обучението може да видите тук.

image_edited.jpg
snimka.jpg
bottom of page