top of page

Покана за обучение

Устойчиво земеделие за напреднали - онлайн обучение

Logo_curv_new.png

Дати на провеждане: 2-11 февруари 2021

Фондация „Ботаника Лайф“ организира онлайн курс по устойчиво земеделие за напреднали.

Обучението ще надгради знанията на участниците в сферата на устойчивото земеделие и ще обогати набора им от практически методи и похвати за отглеждане на плодове и зеленчуци по екологичен начин в семейната градина или малко стопанство.


Обучението ще се спре върху моменти от планирането, подготовката и реализирането на екологично чиста градина. Едни от основните аспекти, които ще бъдат засегнати са:

  • схеми за подреждане на културите и сеитбообръщение;

  • работа с биодинамичен календар;

  • растителната защита в чистата градина;

  • приготвяне на растителни биодинамични препарати;

  • изпитани начини за чисто отглеждане на най-често срещаните      зеленчуци;

Обучението е съобразено с нуждите на групата и затова предвижда допълнителни теми според интересите и знанията на участниците, както и е поставяне на практически задачи според желанието за изпълнение на курсистите. Ще бъде предоставена възможност за дискусия и задаване на въпроси към обучителя.


Обучението ще се проведе в 4 модула, като всеки е с продължение 2 астрономически часа. Курсът е с начало 2 февруари 2021 г. (вторник) от 18:30 часа, а следващите сесии ще бъдат в същия час на 4 (четвъртък), 9 (вторник) и 11 (четвъртък) февруари 2021 г.


Всеки, записал се в онлайн курс на Фондация „Ботаника Лайф“, получава отстъпка от таксата за обучение на място в обучителния център на фондацията в село Надарево през 2021 г.


За кого е предназначено обучението:


За всеки, който се интересува от отглеждане на екологично чиста храна в домашни условия или в малко стопанство, с цел лично ползване или бизнес реализация. Обучението е надграждащо и е необходимо участниците да имат предварителни познания в сферата.


Дати и място на провеждане: 2-11 февруари 2021, платформата на Google meet


Записване


За записване и информация, моля, изпратете имейл на e.ilieva@botanicalife.org. В имейла посочете трите имена на желаещите да бъдат записани за участие и мобилен номер за контакт. След получаването на Вашата заявка, ние ще се свържем с Вас и ще Ви предоставим банкови детайли и информация. Минимален брой участници в курса: 5 души.


Краен срок за записване: 25.01.2021


Такса и условия за участие:

Според датата на записване и заплащане:


записване до 18.01.2020

плащане до 22.01.2021

99 лева (с ДДС)


записване до 25.01.2021

плащане до 28.01.2021

120 лева (с ДДС)


!Възможност за комбинация с онлайн курс за начинаещи, който ще се проведе в периода 19-28 януари 2021г. Информация за него може да намерите тук. При записване за двата курса (начинаещи и напреднали) таксите и сроковете за записване и плащане са:


записване до 31.12.2020

плащане до 5.01.2021

160 лева (с ДДС) на участник


записване до 11.01.2021

плащане до 14.01.2021

180 лева (с ДДС) на участник


Плащането се извършва по банков път по сметка на Фондация „Ботаника Лайф“, която ще Ви бъде предоставена след заявка за записване.


Отстъпки:


Mладежи от 18 до 29 години, които са неучащи и безработни, са освободени от такса за участие. За удостоверение, че кандидатът отговаря на условията са необходими: служебна бележка и/или декларация и данни от лична карта.


Обучител:

Галина Пенчева – лектор по устойчиво и екологично земеделие към Фондация „Ботаника Лайф“. Галина има принос към изграждането на опитното поле на фондацията, а понастоящем има своя био градина в с. Царевци, която поддържа по методите на пермакултурата, разбира се, с много любов.


Програма на обучението


Предварителната програма за обучението може да видите тук.

image_edited.jpg
snimka.jpg
bottom of page