top of page

Обучения

Покана за обучение

Устойчиво земеделие - основни принципи и методи за отглеждане на екологично-чиста храна

(надграждащ курс – Етап II)
Дати на провеждане: 06.10.2018  - 12.10.2018 
06.10 - 07.10.2018 синтезиран въвеждащ курс за нови участници.
08.10 - 12.10.2018 надграждащо обучение.

Фондация Ботаника Лайф, в партньорство с фондации Велукс, организира едноседмично практическо обучение по устойчиво еко земеделие. Курсът има за цел да въведе участниците в основните понятия в сферата на устойчивото земеделие и да ги запознае с практически методи и похвати за отглеждане на плодове и зеленчуци по екологичен начин в семейната градина или малко стопанство.

Водеща тема в обучението ще бъде теория и практика в биодинамичното и пермакултурното земеделие!

 

По време на курса, участниците ще се запознаят с методите на отглеждане на екологична продукция в демонстрационното поле на фондацията в село Надарево. Ще участват в практически задачи за есенна подготовка на почвата, събиране на реколтата, компостиране, изработка на сандъчета за цветя и разсад и други сезонни дейности.  

 

След обучението, участниците ще могат:

  • Да правят разлика между конвенционално и видовете устойчиво земеделие (биологично, естествено, биодинамично, пермакултурно);

  • Да ползват биодинамичния календар и да приготвят растителни биодинамични препарати;

  • Да боравят с основна терминология на устойчивото земеделие;

  • Да прилагат на практика основни похвати за обработка на почвата и отглеждане на основни култури в семейната градина или малко стопанство;

  • Да подготвят почвата и градината за зимния сезон;

  • Да изработват и поддържат основно оборудване за градината и оранжерията.

 

 

Участниците могат да изберат между 3 обучителни пакета:

I. Двудневно синтезирано обучение (6 и 7 октомври – събота и неделя). ПРЕДНАЗНАЧЕНО ЗА НОВИ УЧАСТНИЦИ, които не са посещавали предишни обучения на Ботаника Лайф и искат бързо да навлязат в темата и да усвоят основни знания и умения. Участниците могат да изкарат само двудневното обучение или да продължат за целия седемдневен курс.

 

II. Петдневно надграждащо обучение (от 8 до 12 октомври). Предназначено за участници, които са изкарали Етап I от обучението на Ботаника Лайф през юни 2018г. Местата са запазени за участниците от лятното обучение!

 

III. Седемдневно комбинирано обучение (от 6 до 12 октомври). Предназначено за участниците, които ще изкарат двудневното синтезирано обучение и биха искали да получат задълбочени знания и умения, заедно с групата от петдневното обучение.

Дати и място на провеждане: 6 -12 октомври 2018, с. Надарево.

 

Записване

 

За информация и записване: тел: 089 914 9665, и-мейл info@botanicalife.org. Краен срок за записване: 1 октомври 2018 (понеделник).

 

Такса за участие

 

I. Двудневно синтезирано обучение (6 и 7 октомври): 80 лв. (с включено ДДС) на участник.

 

II. Петдневно надграждащо обучение (от 8 до 12 октомври): разходите за участниците от лятното обучение се покриват от външен спонсор.

 

III. Седемдневно комбинирано обучение (от 6 до 12 октомври): 200 лв. (с включено ДДС) на участник.

 

Важно: За участници, които не учат, не работят и са на възраст до 29г, Фондация Ботаника Лайф осигурява външно спонсорство за покриване разходите за обучение. За повече информация, свържете се с нас.  

 

Всички такси следва да бъдат платени по банков път, по сметка на Фондация Ботаника Лайф, която ще бъде предоставена на записаните участници.

 

Какво е включено в таксата:

 

Участие в курса, обучителни материали, минерална вода, лек обяд + сезонни зеленчуци (според наличното в градината).

 

Обучител:

 

Галина Пенчева – лектор по устойчиво и екологично земеделие към Фондация Ботаника Лайф. Освен че се грижи за голяма част от опитното поле на фондацията, Галя има и своя малка био градинка в с. Царевци, която поддържа по методите на пермакултурата – разбира се, с много любов.  

 

Програма на обучението

 

Предварителната програма за петдневното обучението, можете да намерите тук. За двудневния пакет, програмата ще бъде договорена с участниците, в зависимост от техните нужди и ще представлява синтезиран курс на обучението на Фондация Ботаника Лайф, проведено през юни 2018.

bottom of page