top of page

Съвет на доверителите

Съветът на доверителите е орган с почетни функции към Фондацията. Позицията на член на Съвета на доверителите е доброволна, предлага се на избраното лице от страна на Управителния съвет на Фондацията и се потвърждава с неговото съгласие.

Logo_curv_new.png
Д-р Ивелина Радилова

Връзката ни със земята и с Природата като цяло, е все по-застрашена. А тя е толкова важна за доброто на човека. Мисията на Фондация Ботаника Лайф с проекта в село Надарево е да възвръща и крепи тази връзка, да я разкрива, възпитава и развива. Въпреки, че професията ми е тясно свързана с природата, въпреки, че градинарството е важна част от личния ми живот (а може би именно поради това), за мен работата по проекта за пермакултурната ферма в Надарево беше и продължава да бъде едно обогатяващо и вълнуващо преживяване. Едно от онези, които дълго носят неочаквани и удивителни открития, и което ме свърза с добри хора с добра кауза.


Ивелина Радилова е доктор по защита на парковата растителност и магистър по ландшафтна архитектура. Работила като директор на КЦ (Ботаническа градина) „Двореца“ – Балчик и главен експерт „Озеленяване” в Община гр.Добрич.


Logo_curv_new.png
Николай Христов

Защо Фондация Ботаника Лайф? Защото “... правим всичко с любов към децата, земята и природата.” Каква по-добра “причина” да съм част от нещо смислено и позитивно? А след един разговор с Апостол, бързичко ти става ясно какво точно свързва тази рецепта в едно реално и осъществимо начинание: ентусиазъм и визия. Нещо повече, подкрепата на кауза без стопанска цел е уникално усещане, което не може да се обясни, а изпита. Аз лично смятам, че бих могъл да помагам повече, а ти?


Николай Христов ръководи отдел партньорства в dmarcian, inc.


Logo_curv_new.png
Д-р Крис Уилиамс

След като посетих село Надарево, базата на обучителния център, се убедих, че това е точният проект, на точното място, управляван от точните хора. Местонахождението не е лесно, но точно заради това си струва. Посещавал съм много проекти насочени към млади хора по целия свят и съм изготвял оценки възложени от ООН, ЕС, САЩ, Обединеното Кралство и други правителства, и знам, че много от тях не успяват.  Но Фондация Ботаника Лайф е намерила правилния баланс между предоставяне на ценно обучение за младите хора, ориентирано към бъдещето, и условието те да приложат на практика наученото като се включат в реален трудов процес. По този начин младите хора ще се почувстват оценени като личности и това ще им помогне да дадат своя устойчив принос към развитието на региона. Следя с нетърпение проекта и съм готов да го подкрепям.


д-р Крис Уилиамс , независим консултант, Университет на Лондон;  член на Кралското Общество на Изкуствата и Търговията, Обединено Кралство.


Logo_curv_new.png
Никола Станчев

Заставам зад каузата на Фондация Ботаника Лайф, защото смятам, че младите хора в България имат нужда от подкрепа, за да развиват своя предприемачески дух. Вярвам, че в земеделието, и по-специално устойчивото земеделие, има огромен потенциал и младите хора трябва да знаят и да се възползват от това. Има смисъл да полагаме грижи за земята, от която всички ние зависим.

Щастлив съм, че в България има хора, като екипа на Ботаника Лайф, които наистина всеотдайно и безкористно работят за една толкова важна кауза.


Никола Станчев е собственик и управител на „Електроника НС“.


Logo_curv_new.png
Елена Крапчева

Екипът на Фондация Ботаника Лайф уважава земята. При тях плодовете и зеленчуците растат щастливи и обгрижени с много обич. Организират се курсове по екология, билки и устойчиво градинарство. Има и занимания за деца и млади хора със специални нужди. Всички тези прекрасни инициативи ми грабнаха сърцето. За мен е чест да съм свързана с Фондацията и нейните каузи.


Бизнес консултант

Logo_curv_new.png
Невена Антонова

Плени ме мечтата на Апостол да превърне земята на дядо си в с. Надарево в плодородно място, с отглеждани с любов био плодове и зеленчуци, да помага на хората - и на малки и на големи - да открият изгубената връзка със земята и дори да използва мястото за концерти, около създаденото от него езеро с лилии. При първото ни посещение в базата на Ботаника Лайф цялото ми семейство усети колко специално е това място. Оттогава имам желания повече хора лично да отидат и да научат за фондацията и за историята на нейното създаване.


Невена Антонова е видеооператор.

Logo_curv_new.png
bottom of page