Новини

Надарево посреща Европа

27.08.2019

В продължение на проекта по програма Еразъм+, свързан с идеята за „учене през целия живот“, посрещнахме партньорите си от Полша, Германия, Дания и Швейцария. В продължение на една седмица, гости от шест различни организации гостуваха в България. Запознахме ги с различни инициативи в сферата на биоземеделието реализирани или стартиращи в страната ни: Представена беше програмата 3C на Humana People to People, за градско био-земеделие, стартираща във Варна. Посетиха и пермакултурната ферма „На село е по-вкусно“. Разходихме ги, разбира се, из градините и базата на Ботаника Лайф в с. Надарево. Седмицата беше изпълнена с ползотворна работа, както и с приятни разходки. Гостите ни имаха възможността да се насладят на морския бряг във Варна, където ги посрещнахме, след което се потопиха във вътрешността на страната ни. Там ги посрещнаха красивите пейзажи и плодородната почва. Запознаха се накратко и с историята и бита на българите в етнографския музей в гр. Търговище. 

Швейцарският експерт по почви и биодинамично земеделие Рето Инголд, даде висока оцинка на качеството на нашата земя.

Пред новата база на Фондация Ботаника Лайф

На гости в "На село е по-вкусно"

Humana People to People, иницатива за градско био-земеделие, Варна

В рамките на работния процес, представихме провеждания от нас курс "Чиста земя, чиста храна: принципи и практики на устойчивото земеделие", който стартира през април тази година. Втората част на курса провеждан по програма Еразъм+, продължава тази есен. 


Освен провеждането на курсове от страна на различните партньори, като резултат от работата по проекта се подготвя и наръчник в помощ на учители, организиращи курсове за възрастни, както и сборник с учебни планове и помощни материали събрани от всички участващи държави. Предстоят още няколко срещи по изготвяне на помощните материали. 
 

Щастливи сме да продължим партньорството си с нашите международни колеги и сме убедени, че резултатите от съвместната ни работа ще донесат много ползи за всички!

© 2017 Botanica Life Foundation

е: info@botanicalife.org

т: +359 894 412 349

  • Facebook - White Circle