Новини

Приобщаващо образование

07.08.2019

Доброволци към Център за Приобщаващо Образование, гр. София, посетиха базата ни в с. Надарево. По време на посещението се осъществи обмяна на опит между студентите от педагогически специалности от Софийския Университет „Св. Климент Охридски“ и екипа на Фонадация Ботаника Лайф. Младите специалисти посяха семена в градината, запознаха се с различни култури отглеждани от нас, опитаха от благоуханния чай от прясно откъснати билки и макар и за кратко се потопиха в спокойствието на българското село. 


По време на престоя си, те успяха да се докоснат до земята, да усетят нейните нужди и да се замислят, какво биха могли да направят те самите – как да ограничат личните си отпадъци, да компостират органичните такива и най-вече, да сеят семената на знанието и добротата в съзнанието на идващите поколения. 


Срещата беше изключително ползотворна и поставя началото на сътрудничество между двете организации работещи с деца и младежи, в стремежа им да предложат по-добри образователни практики и подходи. 
 

Пожелаваме на Центъра за Приобщаващо Образование и на всички доброволци, избрали най-отговорното призвание – да учат децата на България – успех и попътен вятър!


Благодарности на Цветан и Димитър от Центъра за Приобщаващо Образование за организацията на посещението и желанието за бъдещо сътрудничество!   

© 2021 Botanica Life Foundation

е: info@botanicalife.org

т: +359 894 412 349

  • Facebook - White Circle