Новини

Голяма веселба с малки природолюбители

24.06.2019

Деца от детски градини  „Снежанка“, гр. Търговище и „Здравец“, град Попово посетиха градините на Фондация Ботаника Лайф в с. Надарево. Заедно обиколихме  зеленчуковата градина и се запознахме с различните растения в нея. Малките сръчковци помогнаха на семенцата да открият начина, по който могат да порастнат и станат големи – положени грижливо в земята и полети от най-бързите мъници. Под топлите лъчи на слънцето малките бобчета и лукчета получиха старт за нов живот и развитие. 


Първо се срещнахме с бъдещите първокласници от ДГ Снежанка. Наред с другите занимания, те премериха сили в дърпане на въже. След много оспорвана победа , отбор „Морков“ надделя над отбор „Домати“. Децата показаха истински спортен дух и спортсменска игра и след приключване на играта всички заедно се почерпиха с вкусен и полезен чай от градината.

На следващия ден дойдоха децата от детска градина „Здравец“, които като истински малки откриватели откриха и извървяха трудният път до езерото, където намериха своята награда - цъфналата специално за тях красива водна лилия.  Запознаха се с малките попови лъжички - естествени обитатели на езерото и се научиха да разпознават кои буболечета са полезни и от кои трябва да се пазят.


Пожелаваме на всички деца безгрижно и весело лято, изпълнено с много игри и приключения и очакваме с нетърпение техните следващи посещения. Благодарим на техните учители и директори за грижата и стремежът им да ги научат да бъдат отговорни към себе си и целият заобикалящ ги свят.

© 2017 Botanica Life Foundation

е: info@botanicalife.org

т: +359 894 412 349

  • Facebook - White Circle