Новини

Дни на отворените врати

31.08.2018

През изминалата седмица бяхме отворили градините на Ботаника Лайф за посетители. Идеята на „Дни на отворените врати“ е да дадем възможност на желаещите да ни посетят и да се запознаят с дейността ни. Гостите ни имаха възможността да се срещнат с член на екипа, който да ги разведе из градините и да им разкаже за идеите, които стоят зад дейността на фондацията, за работата ни с деца и младежи, за това как отглеждаме зеленчуци и се грижим за земята, следвайки принципите на устойчивото земеделие. 

Имахме гости, които си направиха приятна семейна разходка, получиха полезна информация и съвети за отглеждането на екологично чисти зеленчуци и сами си набраха от продукцията в градината. Сред тях бяха и семейство Антонови, които ни писаха: „Всички благодарим за прекрасния ден в Botanica Life. Беше чудно изживяване!“ Ние им разказахме за концепцията на проекта, за работата ни, споделихме нашия опит за използване на билки в земеделието, показахме им черния оман (едно от нашите вълшебни растения), а те ни зарадваха с проявената любознателност и искрен интерес към дейността ни. Набраха си и зеленчуци, някои от които в последствие са отпътували към по-далечни земи, а именно Австрия, където част от семейството живее. 

Снимките са любезно предоставени от семейство Антонови.

Освен семейните посещения, при нас дойдоха и гости от „Комплекс за Психично - Здравни Грижи в Общността“ кв. Бряг, Търговище. Групата се състоеше както от потребители на комплекса, така и от представители на екипа. Всички бяха заинтригувани от дейността ни и особено от идеята за създаване на социално предприятие. Много ни радва желанието им за сътрудничество и за помощ в градината. 

Ние благодарим на всички, които ни зарадваха с посещение! Винаги е удоволствие да ти дойдат на гости позитивни и слънчеви хора.


Поради нарастващия интерес дните на ОТВОРЕНИ ВРАТИ в Ботаника Лайф продължават! Можете да се разходите в нашите градини и следващата седмица от понеделник до четвъртък (03.09.18 – 06.09.18), да си наберете зеленчуци, да научите за тайната на вкусните домати или просто да разгледате. Очакваме ви от понеделник до четвъртък от 10.00ч. до 15.00ч. Ако възнамерявате да ни посетите, обадете ни се на телефон 0899149665, за информация и насоки.


ВХОД СВОБОДЕН! 


Научете повече за нашата благотворителна дейност и подкрепете това, което правим за децата на България! 

© 2017 Botanica Life Foundation

е: info@botanicalife.org

т: +359 894 412 349

  • Facebook - White Circle