Новини

Специален ден за специални деца.

23.08.2018

През изминалата седмица, на гости в Надарево ни бяха група деца със специални нужди от „Комплекс за здравни и социални услуги“ (КЗСУ), гр. Търговище. Поканихме децата от комплекса, защото знаем колко големи са ползите от терапевтичното градинарство за двигателното и психо-емоционално развитие. 


Разказахме им за семенцата и как от малкото семенце пораства голямо растение. Заедно засяхме лукчета и децата усърдно ги поляха. Показахме им зеленчуците в градината – моркови, краставици, червено цвекло, домати, царевица и много други. Говорихме си за това кое расте на дървото, на земята и под земята.

Някои от тях нямаха търпение да събуят обувките си и да усетят меката рохкава пръст, да заровят крачета и ръчички в нея или да се понамокрят с лейките под лъчите на лятното слънце. Това беше поредното доказателство колко важен и приятен е досега с природата. 


Благодарим на директора на комплекса - Миглена Сотирова, на Валерия Христова (специален педагог/логопед), Калина Стаменова (главен социален работник) и на останалите членове на екипа на КЗСУ, за това че предоставиха възможност на децата това посещение да се превърне в прекрасно изживяване.

© 2017 Botanica Life Foundation

е: info@botanicalife.org

т: +359 894 412 349

  • Facebook - White Circle