top of page

Новини

Весело зелено училище.

18.07.2018

В топлия юлски ден, децата от Весела детска къща, гр. Търговище, ни посетиха в базата на фондацията в с. Надарево. Беше ден изпълнен с ентусиазъм, вълнения, игри и нови знания. Кипящите от енергия гости се разходиха в градините на Ботаника Лайф, запознаха се с различните зеленчуци, които отглеждаме и си набраха домати и краставици за вкусния обяд сред природата. Те вече имат своите лехички в градината, в които посяха червено цвекло, краставички, ряпа и зеле. Учиха за жизнения цикъл на растенията и от какво се нуждаят те, за да пораснат. Рисуваха и апликираха. Припомниха си кои имена на зеленчуци знаят на английски и научиха нови.

Денят приключи с разходка в надаревската гора, където децата наблюдаваха дивата природа и се запознаха с някои билки. На тръгване от гората, организирахме акция за почистване на горската пътека, която събуди състезателния дух у децата и те събраха всеки отпадък, който успяха да намерят.

Благодарим на децата и учителките им за прекрасния ден заедно и ги очакваме пак, за да видят порасналите зеленчуци в лехичките си.  

bottom of page