top of page

Новини

Една вълнуваща седмица с нови приятели.

15.06.2018

Завърши едноседмичното обучение на тема "Устойчиво земеделие - основни принципи и методи за отглеждане на екологично-чиста храна"  (част първа), организирано от Фондация Ботаника Лайф. Младежите, които се включиха се оказаха много ентусиазирани и с искрен интерес към темата. Те получиха ценни знания и практични съвети от Галина Пенчева - преподавател по устойчиво земеделие към фондацията. Заедно с нея работиха неуморно в градината - оформяха лехи, засаждаха, мулчираха, изградиха компостен куп и положиха много грижи за насажденията.

Поради проявения интерес, управителят на стопанството на Ботаника Лайф, Петър Петров, отдели време да поговори с младежите и направи инструктаж за работа с малкия трактор, който се ползва за по-грубата работа на полето.

По време на обучението участниците имаха среща с г-н Фриц Васман, от Швейцария, който ги запозна с работата си като ландшафтен архитект и дизайнер, и разговаря с тях на тема устойчиво развитие и грижа за околната среда.

Междувременно тече работа по изграждането на био езеро в градините на фондацията, под ръководството на г-н Васман и с помощта  на ландшафтен архитект д-р Ивелина Радилова. Благодарим им за отдадеността, а на Барбара и Курт Геринг за оказаното съдействие. 

Благодарим също и на Професионална гимназия по селско стопанство „Н.Пушкаров” град Попово, Професионална гимназия по земеделие гр.Търговище, Център за специална образователна подкрепа гр. Търговище и Регионално управление на образованието гр. Търговище, за оказаната подкрепа при организиране на обучението.

bottom of page