top of page

Новини

Открит урок по устойчиво земеделие.

09.05.2018

Продължават срещите ни с ученици от Професионалната гимназия по селско стопанство “Никола Пушкаров“ в гр. Попово. Осмокласници от училището и тяхната учителка г-жа Пенка Иванова пристигнаха на 09 Май в базата ни в с. Надарево. Там бяха приветствани от представители на фондацията и от кмета на селото г-н Мехмед Мехмедов, който поздрави учениците от поповското училище и им пожела успехи. Той изрази и подкрепата си към дейностите и обученията на фондация Ботаника Лайф.

Кмета на с. Надарево г-н Мехмед Мехмедов говори пред учениците от ПГСС “Никола Пушкаров“ Попово.

Г-жа Галина Пенчева – водеща курсовете по устойчиво и екологично земеделие към фондацията – изнесе открит урок, в който учениците се запознаха с ролята на почвата и нейното натурално обогатяване без химикали и пестициди, мулчирането със сено, ефективното използване на водата, комбинирането на различни култури за по-добри резултати и редица други практики на устойчивото земеделие. Учениците видяха как се садят домати с коприва, която да подпомага растежа им и да ги предпазва от вредители. Те не само слушаха с интерес, но и запретнаха ръкави за практически занимания в учебните градини на фондацията. С тяхна помощ свършихме много работа и засадихме лехите с пипер, тиквички и зеле.

Г-жа Галина Пенчева и агрономът на Ботаника г-н Петър Петров пред внимателно слушащите ученици. 

Благодарим на нашите приятели за добре свършената работа и чудесния следобед, прекаран заедно. За нас беше удоволствие да видим ентусиазма и любопитството с които учениците попиваха знания, задаваха въпроси и активно работиха на полето.

С радост научихме, че дванадесетокласниците от клуб „Умеем ли да презентираме“, които ни посетиха по-рано тази пролет, са продължили участието си във втори кръг на международното състезание „Земята – позната и непозната“ в гр. Сандански и са се класирали на престижното четвърто място. Презентацията, с която участваха в състезанието, отразява дейността на фондация Ботаника Лайф. Поздравяваме ги за успешното представяне и им пожелаваме още успехи!

bottom of page