top of page

Новини

Ученици и щъркели в градините на Ботаника Лайф.

29.03.2018

Отново имахме среща с ученици от Професионалната гимназия по селско стопанство “Никола Пушкаров“ гр. Попово. Този път, те ни посетиха в базата ни в с. Надарево. Представители на клуб „Умеем ли да презентираме“, с ръководител г-жа Калинка Кюранова, се подготвят за участието си в международно състезание „Земята – позната и непозната“, което ще се проведе в гр. Сандански на 20.04.2018г. Учениците разработват проект под форма на презентация и кратък видеоклип на тема – екология и земеделие. За нас е удоволствие, че можем да им помогнем да популяризират каузата за чиста храна, устойчиво земеделие и участие на младите хора в инициативи посветени на земята и природата. По думите на д-р Апостол Апостолов (председател на УС на Фондация Ботаника Лайф): „Истинската промяна в отношението към земята тепърва предстои, а младите хора, като нашите гости днес, ще бъдат двигателя на тази промяна в идните години.“

Групата беше посрещната от г-жа Галина Пенчева (преподавател във фондацията) и д-р Апостол Апостолов. По време на посещението, ние им разказахме за работата на полето и в градината, която тече в момента, както и за принципите на пермакултурата и устойчивото земеделие и отговорихме на въпросите им. Показахме им как се прави разсад на домати, а те с удоволствие се включиха в подготовката на предстоящата реколта. Останаха силно впечатлени и от ятото щъркели, които ни правеха компания разхождайки се из полето наоколо, както и от двойката гнездяща всяка година, точно до базата на Ботаника.

Пожелаваме успех на младите си приятели в предстоящото състезание. Очакваме новини от тях, както и нови срещи. Учениците от гимназията са поканени да се включат в нашите предстоящи обучения и дейности започващи през лятото на 2018 г.

bottom of page