top of page

Новини

Конференция: „Играта в подкрепа на болничната грижа за деца.“

25.02.2018

Представяте ли си детето Ви да не иска да си тръгва от болницата след болничен престой, защото в болницата има по-интересни играчки от вкъщи? Или да иска отново да се върне там, защото му е било интересно и вълнуващо по време на лечението?

Ако това Ви звучи като VIP услуга в скъпо платена частна болница, не сте познали. Това е описание на средата в детското отделене на МБАЛ Търговище, направено от родител, чието дете на скоро е било пациент в детското отделениe.

Кът за игри и свободни занимания в МБАЛ Търговище

От две години в болницата има обособено пространство за игри и свободни занимания, което дава възможност на децата и техните придружители да прекарват заедно време, в което да общуват и играят пълноценно. Това постижение е резултат от услилията на Клуб на НСО-Търговище, Фондация за децата в риск по света и ръководството на МБАЛ – Търговище.

На 22.02.2018г. трите организации проведоха конференция на която да споделят своя опит и добри практики, в която се включиха като лектори и различни специалисти от други институции в България – лекари, медицински сестри, клинични психолози.

Модератор на конференцията беше д-р Апостол Апостолов, Председателят на УС на Фондация Ботаника Лайф.

Пожелаваме успех на тази прекрасна инициатива и партньорските организации и се надяваме, че повече болници ще последват примера на МБАЛ Търговище.

Повече информация за конференцията можете да намерите на фейсбук страницата на организаторите: 

https://web.facebook.com/clubngo/posts/1678609045495448

https://web.facebook.com/WWOBulgaria/posts/923438574496232

bottom of page