top of page

Новини

Едно ново партньорство

28.12.2017

С помощта на нашите приятели от Фондация Велукс, се запознахме с Ева и Петер Стратенверт от асоциациа ZIARNO, Полша. Те имат био ферма за производство на хляб и сирене и управляват дейността на т.н. „народен университет“ в с.Грзибов.

Заедно със ZIARNO, създадохме консорциум от общо 7 организации и институции, с които в следващите 3 години ще разработим обучителни програми по устойчиво земеделие, от които да се възползват млади хора с ниско ниво на образование, които да усъвършенстват своите житейски умения и да потърсят реализация в живота в сферата на био земеделието. Ще реализираме заедно и обучения за учители/обучители, които да прилагат метода на Датския учен и философ Н. Ф. С. Грюндвиг за обучение чрез системата на народните университети (на англ. Folk high schools).

Петер с гордост показва питите със сирене в мандрата на асоциация Ziarno.

Работилница с участието на местни жители, на тема: Билки и био козметика.

В консорциума ще работим заедно с Университета за устойчиво развитие (Германия), Института за биодинамично земеделие (Швейцария), Гимназията в Брендеруп (Дания), Община Адамов (Полша) и Народен университет в Злотов (Полша).

Благодарим на Ева и Петер Стратенверт за топлото посрещане в тяхната ферма. През Април 2018 сме на гости при датските партньори, а през Август 2018 сме домакини на поредната партньорска среща, която ще се проведе в базата на фондация Ботаника Лайф в с. Надарево.

Съвместната ни работа е възможна благодарение на Еразъм +

Разходка във фермата на асоциация Ziarno, Грзибов, Полша.

bottom of page