top of page

Новини

Силата на социалното предприемачество

Social Entrepreneurship as Local Force (SELF)

ERASMUS+

15.05.2017

В периода 2-10 май 2017г Фондация Ботаника Лайф имаше удоволствието да участва в международно обучение на тема социално предприемачество, в рамките на проекта SELF. Проект SELF се организира от Българската организация Виа Сивик, в партньорство с 13 други организации от Португалия, Кипър, Шотландия, Италия, Белгия, Сърбия, Албания, Словения, Гърция, Унгария, Румъния, Испания, и Полша.

От Ботаника Лайф в обучението се включи д-р Апостол Апостолов, който беше един от двамата участници от България, избрани с конкурс да участват в проекта. Обучението, състояло се в гр. Добринище, се случва в точното време и е от изключителна важност за нашето бъдещо развитие, защото в най-скоро време планираме да стартираме социално предприятие в село Надарево, където в момента изграждаме обучителен център за устойчиво земеделие за деца и младежи. Обучението беше с практическа насоченост и спомогна за развитието на различните идеи, които участниците имаха, за създаване на социални предприятия.  

По думите на д-р Апостол Апостолов, „Обучението ми помогна да развия бизнес подхода, от който имах нужда. Срещнах се с прекрасни хора и направих истински приятелства. Сигурен съм, че мнозина от учаистниците ще посетят Ботаника Лайф някой ден, като доброволци или партньори, за да осъществим заедно някои от страхотните идеи, които се родиха по време на обучението“.

Благодарим на Виа Сивик, че ни покани да участваме в обучението, и на обучителите Стефан Георгиев, Теодора Иванова-Валева и Ива Гаджева, които превърнаха обучението в незабравимо изживяване.

bottom of page