top of page

Новини

365 дни из Европа

29.12.2021

365 дни из Европа

Запознайте се с Отеклер и Бастиен. Те са двама французи, които обичат природата и животните и са тръгнали на пътешествие из Европа, за да се срещнат с други хора, които споделят страстта им. Триста шейсет и пет дни из Европа! Това е наименованието на тяхната инициатива. Посветили са една година от живота си да посетят интересни и вдъхновяващи места на континента, където да се срещнат с интересни и вдъхновяващи хора.


Пропътували са хиляди километри с техния кемпер и са посетили над 30 места и ферми в Италия, Испания, Словакия, Унгария, Сърбия, Норвегия, Швеция и други държави. А на 09.12.2021 пристигнаха в базата на Фондация Ботаника Лайф в с. Надарево. Беше ни приятно да ги посрещнем и да си поговорим за целта на тяхното пътуване. Научихме, че тяхното пътуване трябва да завърши с решение от тяхна страна, а именно как точно да организират своя собствена ферма, за която мечтаят. Ферма, в която хората и животните ще живеят хармонично и в подкрепа на природните ресурси. Поговорихме си доста за животните и тяхната роля в съвременното земеделие. Те дълбоко варват, че животните могат да имат много важна роля за поддържането на природното равновесие и възстановяването на пустеещи земи и други терени.


Ние им похазахме част от нашите градини и им разказахме за нашите усилия да промотираме идеята за устойчивото земеделие. Приготвихме им салата от отглежданите в базата зеленчуци, а на сутринта им направихме палачинки с домашно сладко. След България, следващата им дестинация е Полша.


Пожелаваме им успешно пътуванe и очакваме с нетърпение да научим за тяхната собствена ферма във Франция, когато тя стане факт.


Може да прочетете повече за тяхното пътешествие на: hb2021.wixsite.com/365jourseneurope

www.A4B.png
www.GreenUp.png
snimka.jpg
поканаS.png
bottom of page