top of page

Новини

ЦСРИ за лица със зрителни увреждания в Шумен на билков ден в Надарево

22.06.2021

ЦСРИ за лица със зрителни увреждания в Шумен на билков ден в Надарево

С радост и удовлетворение посрещнахме част от потребителите на Център за социална рехабилитация и интеграция на лица със зрителни увреждания – Шумен. Нашите гости с интерес към арт заниманията, природата и билките ни посетиха за специално организиран ден, посветен на билките, като начин да се отбележи наближаващия Еньовден.


Заедно с Лора Николова – фитотерапевт и природен педагог – участниците в събитието се обърнаха към билките по различен начин, използвайки сетивата си. Разходката сред поляните, осеяни с билки, цветя и аромати, освежиха и вдъхновиха всички за изграждане на по-задълбочена връзка с лечебните растения. Обменихме опит и знания за различни приложения на някои билки и открихме неподозирани свойства и аромати. Цветът и ароматът на кориандъра изненадаха всички и сме сигурни, че растението ще бъде запомнено.


По-късно през деня преминахме към практическите приложения на билките като средство за ароматерапия и пречистване на пространства, за лек и профилактика на здравето, за козметика. Отбелязахме значението на познаването на всяка билка, която желаем да използваме, и консултирането със специалисти преди преминаване към терапия с билки. Всички участници се включиха под различна форма в изработването на продуктите (тинктура, мехлем, вода за уста, билкови смеси) и получиха част от изделията, които да използват занапред. Надяваме се и занапред на толкова приятни и полезни срещи с потребителите на центъра.

www.A4B.png
www.GreenUp.png
snimka.jpg
поканаS.png
bottom of page