top of page

Новини

Уикенд на село с работилница за приготвяне на живи напитки 16-18 април

09.03.2021

Уикенд на село с работилница за приготвяне на живи напитки 16-18 април

Пролетта настъпва и ви каним да ѝ се порадваме заедно на село с едно тематично събитие, посветено на ферментирането. Подготвили сме ви вкусен пробиотичен уикенд между 16-18 април, по време на който да опитате различни ястия и напитки с ферментиране, да участвате в работилницата ни по ферментиране на напитки, в която ще ви споделим ценни знания, указания и опит. Заедно с шеф Кирил Георгиев ще участвате в приготвянето на цвеклонада (напитка от цвекло и земна ябълка), боза и джинджифилова бира. По време на работилницата ще можете да проследите технологията при залагане на напитки за ферментиране, да задавате въпроси, а накрая ще отнесете със себе си вкъщи и бутилка ферментирала напитка – подарък от нас.


За да е още по-цветно и приятно, ще ви разходим в градините на Фондация Ботаника Лайф (с. Надарево, община Търговище) и ще ви поканим да побеседваме на тема „Чиста земя, чиста храна“.


Таксата за участие в уикенда е 155 лв. на човек*. Тя включва 2 нощувки, храна** (в това число дегустация на домашни ферментирали храни и напитки), участие в работилница по ферментиране на домашни напитки, опознавателна разходка до градините на Фондация Ботаника Лайф и беседа на тема „Чиста земя, чиста храна“.


Деца до 3 годишна възраст се настаняват без такса, а за по-големи деца се заплащат 45 лв. на дете.


*Цените са с включено ДДС. Сумата се превежда предварително по банков път.

**Храната е вегетарианска, приготвена предимно с продукти собствено производство и включва дегустация на ферментирали храни и напитки.


Предвидените хранения са:


16.04 (петък) – вечеря

17. 04 (събота) – закуска, обяд, вечеря

18.04 (неделя) – закуска.


Събитието ще се проведе при спазване на противоепидемиологичните мерки.


За записвания и въпроси, моля изпратете имейл на e.ilieva@botanicalife.org или се обадете на 0893047801.


Макар приготвянето на храни и напитки с ферментиране да е с дълга история по нашите земи, едва в последно време се забелязва възраждането на по-широк интерес по темата. Наред с желанието да отглеждаме и употребяваме чиста храна, идва и нуждата да се научим как да я приготвяме и съхраняваме, било то за зимата, за да извлечем по-добре полезните ѝ вещества, или за да си доставим вкусно и полезно удоволствие.


Ферментирането е начин да направим нещо полезно и добро за собственото си здраве. Употребата на пробиотични храни и напитки е средство за укрепване на организма, тъй като се подпомага нормализирането на киселинността в организма, подсилва се имунната система и съпротивителните сили. Приготвянето на храни и напитки с ферментация е интересен процес, за който се изисква насока, знания, грижа, внимание и търпение. Ето защо, искаме да ви покажем начина и да насърчим опитите ви в домашното приготвяне на ферменти.

www.A4B.png
www.GreenUp.png
snimka.jpg
поканаS.png
bottom of page