top of page

Новини

Стартъп “GreenUp” - Надарево

27.08.2021

Стартъп “GreenUp” - Надарево

В края на август имахме удоволствието да бъдем домакини на първия лагер за зелени стартъпи в България – GreenUp. Целта на събитието е да се подкрепят млади хора с идеи и ентусиазъм да започнат устойчив бизнес.


В първите дни бяха разисквани наболели екологични проблеми и се търсиха техни новаторски решения. Участниците се фокусираха върху някои от проблемите, а сформиралите се отбори генерираха начални идеи, след което ги представиха пред останалите участници за дискусия. Поетапно се навлезе в теми като: кръгова икономика, бизнес планиране и по-специално startup подхода, бизнес аналитично мислене, устойчово отчитане и презентационни умения.


Младежите бяха напътствани от ментори от бизнеса и най-успешните екологични стартъпи в България. В рамките на седмица, пет отбора разработиха идеи за зелени бизнеси: производство на модулни очила от рециклирана пластмаса; компостиране на растителен отпадък от ресторанти и снабдяване с компостери на земеделски производители; производство на метални кутии за кетъринг услуги, заменящи тези за еднократна употреба; производство на мека мебел от рециклирани фасове; платформа за споделени работни пространства.


На конкурсен принцип, жури от експерти определи кои от екипите получават финансиране за реализиране на идеята си. За целта, фондация Ботаника Лайф предоставя наградин фонд от 5000 лв.


Много позитивна енергия съпътства цялото събитие и всички следим с нетърпение как младите предприемачи ще наложат своите иновации на Българския пазар.


Благодарим на Нулев Отпадък EООД за партньорството и блестящото организиране на събитието!


Стартъп лагерът беше отразен и от Българско Национално Радио - Радио Шумен. Тук може да чуете интервю с организатора г-н Ивайло Цочев от Нулев Отпадък EООД и д-р Апостол Апостолов от Фондация Ботаника Лайф.www.A4B.png
www.GreenUp.png
snimka.jpg
поканаS.png
bottom of page