top of page

Новини

Срещи и събития през месец август

31.08.2022

Срещи и събития през месец август

На гости ни бяха децата и учителите от Щура Къщура, гр. Русе. За нас това беше едно ново запознанство, изпълнено с ентусиазъм и емоции. Организирахме им работен ден в нашите градини, където събирахме заедно сено и мулчирахме зеленчукови лехички. Посетихме и близката гора, където разгледахме билките и си направихме билкови картини. Направихме си и кулинарна работилничка, където заедно приготвихме содена питка.


По време на посещението на децата, се проведе и летния ни курс по устойчиво земеделие. Курсисти и деца заедно работиха в градината, учиха се един от друг и се забавляваха в свободното време. Курсът беше с практическа насоченост и разгледа теми като компостиране, мулчиране, използване на водните ресурси, планиране на пространството в градината и др. С някои от участниците вече се срещаме за пореден път, което ни радва и ни дава мотивация да продължаваме да предлагаме интересни и иновативни обучения.


На гости ни беше и едно семейство от гр. Попово – професинални агрономи, които дойдоха специално да видат нашата градина и да си опитат сезонни зеленчуци.


Проведохме и онлайн сесия за строителство с естествени материали – уебинар с Питър Могенсен. Питър се включи на живо от Народното училище в Брендеруп, Дания. Той запозна участниците със своя опит като учител и практик в сферата на устойчивото строителство. Питър Могенсен и Апостол Апостолов запознаха участниците с пресдстоящата практическа работилничка за реставрация и строителство с естествени материали, която ще се проведе в базата на Фондация Ботаника Лайф в село Надарево в периода 21-27 септември 2022г. Питър Могенсен ще бъде отново водещ на занятията, а задачата ще бъде извършване на ремонт на старата плевня в двора на Фондацията, която ще бъде трансформирана в ателие за творчески дейности.


Като цяло, месец август беше наситен с нови срещи и запознанства на екипа на Фондация Ботаника лайф с интересни и мотивирани хора.  По някакъв начин, събитията през август станаха символичен мост на поколенията, където се събраха хора от най-различни възрасти.

www.A4B.png
www.GreenUp.png
snimka.jpg
поканаS.png
bottom of page