top of page

Новини

Работните пчелички от „Пчелица“

10.10.2022

Работните пчелички от „Пчелица“

В началото на месец октомври, в един хубав, слънчев есенен ден, посрещнахме гости от детска градина „Пчелица“, гр. Търговище. Децата от втора група, заедно с техните ръководители се запознаха с растенията в нашите градини. Малчуганите обиколиха цялото опитно поле. Като истински изследователи на природата, те разгледаха насажденията и събраха различни зеленчуци. В лехите те намериха зелен боб, чушки, червено цвекло, кейл, зеле, тикви, гулия, краставички, царевица и много други. Заедно си поговорихме за събраните богатства, как ги отглеждаме и колко са полезни за здравето ни. Измислихме и какви вкусни гозби можем да си сготвим с тях. Не пропуснахме да се почерпим и с чай, приготвен с билки от нашата градина – мащерка, мента и маточина.


Занятията в градината бяха проведени от Апостол Апостолов, който сподели с децата и техните учители:

„Днес съм особено щастлив да ви посрещна в нашата база в село Надарево. Това е така, защото детска градина „Пчелица“ е и моятa детска градина. Когато бях малък, градината тъкмо беше открита и аз бях сред нейните първи възпитаници. Имах чудесни учители, а днес пазя скъпи спомени“.


Пожелаваме на тези прекрасни дечица да продължават да развиват любовта си към природата и ще ги очакваме отново, за да изживеем още приключения заедно.

www.A4B.png
www.GreenUp.png
snimka.jpg
поканаS.png
bottom of page