top of page

Новини

Празник на тиквата

26.10.2020

Празник на тиквата

Един прекрасен, слънчев ден, с усмихнати хора. Заедно с гостите на празника на тиквата в село Надарево се наслаждавахме на селския въздух, на игрите и на различни кулинарни изкушения. Имаше разходка до полето, среща с крави, разкази за зеленчуците и чистото земеделие, бране на тикви, съчиняване на приказки, гушкане на котки, състезания, рисуване, интересни разговори и нови приятели.


Децата споделиха, че една от най-интересните игри е била „Търсене на тикви“. Всички тикви в полето бяха намерени и събрани. Децата, а и възрастните получиха много тиквени медали за участието си в съревнованията. Семейството на Силвана, Стоян и Дани спечелиха тиквата от семейната игра.


На гостите си предложихме ястия, приготвени със зеленчуци от градините на Ботаника Лайф, като сармички с листа от кейл, пълнени чушки с булгур и леща, тиквена крем супа, огретен с тиква, тиквеник, солен кекс с тиква и разбира се печена тиква. Баница с коприва за закуска и палачинки с маджун от отглжданото в нашите градини захарно сорго. Вечерта гостите опитаха и прекрасните специалитети на нашите приятели от „Жива храна“ – бадемово сирене, деликатес от червено цвекло, сосове от кашу и вкусните сурови торти.


Семействата, които ни гостуваха бяха от Шумен и Варна, а най-младият ни гост беше на три месеца и се оказа, че много сладко се спи на чист въздух докато мама, татко и каките се разхождат и играят.

Какъв по-добър начин да прекараме време със семейството?



Събитието се реализира като част от дейностите на социалното предприятие на Фондация Ботаника Лайф, с цел подкрепа на образователната програма на фондацията.

www.A4B.png
www.GreenUp.png
snimka.jpg
поканаS.png
bottom of page