top of page

Новини

От любов към храната

21.12.2022

От любов към храната

Три рецепти с кестени


Както знаете, мотото на Фондация Ботаника Лайф е „от любов към децата, земята и природата“, но решихме, че тази рубрика заслужава свое собствено мото – „от любов към храната“. Едно от най-приятните неща за екипа на Ботаника Лайф е когато чуваме вашите думи на похвали и благодарности за вкусната вегетарианска храна, която приготвяме в нашата кухня. Щастливи сме, че имаме градини, за които се грижим целогодишно, и от които можем винаги да си наберем сезонни продукти за нашите ястия. От ранна пролет до късна есен, при нас, в къща за гости „Ботаника“ идват гости, курсисти, лектори, любители на природата, ценители на чисто отгледаната храна, привърженици на живота на село и на устойчивите земеделски практики. Идват и хора, които са чули, че готвим невероятни вегетариански ястия с местни продукти и продукти от нашите градини. Всичко това ни мотивира да посветим повече време на кулинарията и да подготвим рубрика с видео рецепти, за да могат повече хора да се докоснат, макар и по друг начин, до храната, която приготвяме с толкова много любов и вдъхновение. А вие ще можете да проследите професионалното приготвяне на ястия, в удобно за вас време, и да пробвате рецептите когато пожелаете. Ние вярваме, че има значение с какво се храним и че храната, която консумираме е огледало на живота, който живеем.


В тази рубрика:

 • Ще намерите видео рецепти за веган и вегетариански ястия

 • Във видеата са подбрани рецепти за сезонни ястия, включващи продукти, актуални за съответния сезон. По датата на видеото ще се ориентирате за сезона, в който е приготвена рецептата

 • Рецептите са заснети в кухнята на къща за гости „Ботаника“, в която се спазват високи стандарти за качество и хигиена и която е регистрирана към Българската Агенция за Безопасност на Храните (БАБХ)

 • Рецептите включват целия процес - от приготвянето на продуктите, до сервирането на готовото ястие

 • Ястията се приготвят от шеф-готвач Кирил Георгиев, с който много от вас са се запознали по време на нашите кулинарни и други събития в къща за гости „Ботаника“.

 • Всяка видео рецепта съдържа списък с необходимите продукти за нейното приготвяне

 • Веднъж закупени, видеата са с неограничено време на достъп. Можете да ги гледате когато искате и колкото пъти искатеПървото ни видео, "Три рецепти с кестени", участва в дарителска кампания за подпомагане на образователната дейност на Фондация Ботаника Лайф. Включете се в нея и ние ще ви го изпратим като подарък.


Моля, направете дарение на стойност 35, 50, 100, 150 или повече лева. След това, изпратете имейл на info@botanicalife.org.

В имейла посочете:

 1. три имена на ползвателя

 2. активен gmail, към който ще бъде споделено видеото.


Банкови данни:


ФОНДАЦИЯ БОТАНИКА ЛАЙФ

Първа инвестиционна банка АД

Сметка №: BG17FINV91501216764037

Основание за плащане: Дарение 


Телефони за информация: 0894412349, 0893387047


Рецепти с кауза


Участвайки в нашата дарителска кампания, вие:

 • Подпомагате цялостната образователна дейност на Фондация Ботаника Лайф (ние реализираме обучения по устойчиво земеделие, детски и младжки лагери, семинари за опознаване и използване на билките, работилнички за строителство с естествени материали, кулинарни и други събития)

 • Подпомагате грижата за нашите градини за чисто отглеждане на плодове и зеленчуци (ние не използваме химически препарати в нашите градини)

 • Подпомагате реализацията на концепцията „от градината до трапезата“, за да можем да предлагаме здравословна храна с местни и прясно набрани продукти на всички гости и курсисти в къща за гости „Ботаника“


Първото видео "Три рецепти с кестени" съдържа: 

 1. Крем супа от кестени и пащърнак

 2. Пълнена тиква с лучена яхния и кестени

 3. Шоколадов крем с кестени


Благодарим за подкрепата!
Отворете видеото (долу), за да видите трейлъра:

www.A4B.png
www.GreenUp.png
snimka.jpg
поканаS.png
bottom of page