top of page

Новини

Отново заедно

31.08.2023

Отново заедно

По традиция, всяка година през лятото, на гости на Фондация Ботаника Лайф идва това прекрасно семейство. Невена, Мими, Огнян и малкия Антончо, начело с д-р Драгомирова. Те са наши съмишленици и ни подкрепят в каузата за отглеждане на чиста и здравословна храна. Разказвали сме ви и друг път за тях. Те са потомци на българските градинари, които са прославяли България из много европейски държави в началото на ХХв. Бащата на д-р Драгомирова, Драгомир Станев, е градинар, който през 30те години на миналия век се прочува с градинарските си умения в гр. Грац, Австрия, а не след дълго и с невероятната си земеделска продукция, която реализира там. Връща се редовно в България, където живее съпругата му и не прекъсва връзка с родината.


Семейството на д-р Драгомирова ни подкрепят морално и емоционално, но и като ни помагат с най-различни неща. Ако дойдете в нашата база ще видите много фотоси с наша продукция по стените на сградата – някои от снимките са правени от прекрасната Невена. А малкият Антончо и други членове на семейството са „рекламни лица“ на една от нашите брошури. Не на последно място, редовно си поръчват от нашата градинска продукция и разказват за нашите зеленчуци, които стигат дори и до Австрия, където някои от членовете на семейството и до днес живеят.


Но най-вече, тяхното ведро настроение, добронамереност и положителен заряд ни правят щастливи когато ги посрещаме в базата на Фондация Ботаника Лайф в село Надарево.


Пожелаваме им здраве и ги очакваме отново следващото лято!


Историята на бащата на д-р Драгомирова в Грац можете да прочетете тук:

Повече за българските градинари в Унгария можете да прочетете тук:

www.A4B.png
www.GreenUp.png
snimka.jpg
поканаS.png
bottom of page