top of page

Новини

Лято и ваканция в градините ни

14.07.2021

Лято и ваканция в градините ни

За някои ваканцията е равна на почивка, игри и свободни занимания, за други тя е време за приключения, открития и не минава без новости. При нас всички варианти са възможни и винаги се радваме, когато посетителите разнообразяват ежедневието си при нас.


От началото на лятото и края на учебната година при нас вече дойдоха няколко групи деца на различна възраст и с различни мотиви - гимназисти с професионален интерес към градинарските ни дейности или формата на селски туризъм, която предлагаме, малки ученици и деца от предучилищна възраст, дошли да разберат откъде идват вкусните зеленчуци и сами да пуснат семенце в земята.


Първо посрещнахме осмокласниците от Професионална земеделска гимназия „Добруджа“, гр. Силистра. За тях посещението при нас беше първо организирано пътуване като клас. Освен със знания за природното земеделие и възможност за практика, престоят в обучителния ни център беше и възможност за изграждане на самостоятелност и сплотяване на класа – младежите сами приготвяха храната си, сервираха и отсервираха трапезата си.


След тях в Надарево дойдоха и децата от Регионален център Пппо – Търговище. Заедно откривахме различните растения, играхме игри, посяхме и поляхме в обща леха царевица, тиквички и лук. Беше вълнуващо и весело преживяване за всички.


Продължаваме плодотворното партньорството с Професионална гимназия по селско стопанство „Никола Пушкаров“, гр. Попово и за поредна година посрещаме ученици на практика при нас. Този път няколко класа десетокласници оставиха своя отпечатък в нашите градини. С много трудолюбие и младежки ентусиазъм те се включиха в част от нашите дейности по мулчиране на растения и пътеки, плевене, поставяне на колчета и мрежи.


Други десетокласници от поповската гимназия в специалност Селски туризъм посрещнахме в къща за гости „Ботаника“, за да им споделим нашия опит и практика в сферата на туризма. Показахме и разказахме много неща: от това как се организират събития, с какво и как привличаме интереса на гостите – до това, как се почистват и зареждат стаи и как се сгъват хавлии.


Докато работим обменяме идеи, обсъждаме практики, споделяме опит и преоткриваме заобикалящия ни свят през очите на децата – какво по-хубаво от това! Лятото е време за откривателства, веселие и обогатяване във всички аспекти.

www.A4B.png
www.GreenUp.png
snimka.jpg
поканаS.png
bottom of page