top of page

Новини

Лятна ваканция в село Надарево

19.07.2022

Лятна ваканция в село Надарево

Децата бързо се свързват с природата. Това лято при нас имаше деца от различни краища на България, а и на света. Първоначалната среща с множество буболечки и липсата на телевизор и телефони, бяха странно изживяване, но не за дълго. Децата не губиха време и се потопиха в новата атмосфера.


Дните им бяха изпълнени с разходки в гората и творчество с природни материали, игрите от миналото на селската полянка, търсене на жабки край езерото, сеене на семенца на полето и събиране на окосената трева. За разнообразие, направихме и разходка до старата столица на България - Велики Преслав - където децата се потопиха в древната история на страната ни. Бяха пътешественици във времето, археолози - търсачи на изгубени съкровища. Връзката с миналото беше подкрепена и с помощта на група жени от селото, които се събраха за среща с децата и им показаха магията на старите занаяти. Разбира се, не пропуснахме и освежаващите водни игри под лъчите на лятното слънце и приказки за космоса и звездите край лагерния огън.


Нека децата прекарват повече време сред природата, да се вслушват в звуците ѝ, да се наслаждават на багрите ѝ, да усетят ароматите ѝ, да ги погали вятъра и дори да ги опари копривата! Така се създават спомени, така се пораства!

www.A4B.png
www.GreenUp.png
snimka.jpg
поканаS.png
bottom of page