top of page

Новини

Като траките, или рецепта за запомнящ се летен лагер

09.08.2021

Като траките, или рецепта за запомнящ се летен лагер

В началото на август, обучителния ни център се превърна в средище на малки тракийци. Децата от „Весела детска къща“ и ЧДГ „Монтесори - Търговище“ направиха при нас своя летен тематичен лагер, посветен на траките. За дните в които ни гостуваха, освен забавления, игри и вълнението от първата самостоятелна екскурзия без родители, децата имаха редица нови преживявания, чрез които получиха нови знания не само за живота на траките. Специално посветени на темата занимания позволиха на децата да участват в направата на питки от лимец, изпечени на огън, по подобие на тракийския хляб. Имаше и работилница за изработка на тракийски костюми, обувки, бижута и татуировки с къна. По време на целия лагер ръководителите на групата вплитаха знания за традициите на траките и правиха съпоставка със съвременния начин на живот по нашите земи.


Ние не пропуснахме да разходим групата до нашите градини и езеро, както и до Надаревската гора, в която децата изпълниха характерни упражнения, част от тренировката на Спартак.


През тези дни дворът и сградата на обучителния център бяха огласяни от детски смях, желанието за игри и приключения не спираше и усмивките бяха безрой.


Благодарим на нашите гости за доверието и възможността да станем част от тяхното тракийското приключение!

www.A4B.png
www.GreenUp.png
snimka.jpg
поканаS.png
bottom of page