top of page

Новини

Златна есен шета пак

03.11.2023

Златна есен шета пак

Макар и кратка, есенната ваканция бе изпълнена с много поводи за празнуване. При нас бяха деца от Варна и заедно си организирахме празник на плодородието. Събрахме есенни плодове, като тикви и земна ябълка от полето и ги пренесохме в къща за гости „Ботаника“ Направихме работилници за приготвяне на тиквеници, питки и кисело мляко. Имахме и още една работилница, в която новите ни приятели научиха полезни неща за билките около нас и подбраха ароматен букет за вкусен чай.


Децата се бяха подготвили и за популярния вече и у нас празник на вси светии, като направиха паралел между него и нашенските кукерски традиции. Тъй като в произхода на тези празненства стои идеята за маскираните хора прогонващи злите сили, видяхме пъстра група от вещици, скелети, кукери и други страшилища. Младите актьори ни показаха как кукера победи „смъртта“ и прогони страховете, а всички се включиха в игрите, танците и ревюто за представяне на интересните костюми.


Отбелязахме и деня на народните будители, като децата се превъплътиха в избран от тях български будител и ни казаха какво са научили за него. После участваха във викторина с тематични за празника въпроси.


Благодарим на всичките си малки и големи гости за прекрасните няколко дни заедно и на „Ваканция М“ за сътрудничеството!

www.A4B.png
www.GreenUp.png
snimka.jpg
поканаS.png
bottom of page