top of page

Новини

За билките и хората

27.05.2022

За билките и хората

Тези дни се случиха прекрасни неща в село Надарево. Фондация Ботаника Лайф имаше удоволствието да посрещне участници от близо и далеч в провеждания за втора година билков семинар, воден от омайната Лора Николова. Имаше такива, които се бяха прибрали в България, специално за да изживеят това незабравимо приключение. Някои вече се познаваха с нас и Лора от онлайн семинарите през студените месеци, други бяха запазили чувството от миналото лято и искаха да го преживеят отново, трети се впускаха в приключението за първи път, но с не по-малко ентусиазъм.


Гостите се насладиха на интензивна и продуктивна работна програма, в която имаше и достатъчно време за разходки и презареждаща почивка. Дните минаха неусетно и свободното време се сливаше с дейностите, защото всичко бе в духа на съчетаване на приятното с полезното. Наред с разходките за откриване и събиране на билки и горската медитация имаше и кулинарна работилница с билкова сол и билкова бира, имаше и правене на паста за зъби, мехлем от жиловляк и део стик. А след приятната умора, всички сядахме край масата и се наслаждавахме на чистата храна на Шеф-готвач Кирил Георгиев.


Всичко бе така магично, че цялото напрежение от града бе претопено и превърнато в чиста радост. Групата бе сплотена дотолкова, че в края на семинара чувството бе сякаш се познаваме отдавна, а желанието за споделяне на бъдещи любими моменти - общо.


Накрая всички се чувахме да казваме едно и също и то бе: Благодаря и до следващия път!


Ние ще имаме щастието да изживеем това магично посвещаване в билковите тайни отново през юни, а защо не и вие? 

"За билките, помощници и защитници" 10 - 14 юни 2022

www.A4B.png
www.GreenUp.png
snimka.jpg
поканаS.png
bottom of page