top of page

Новини

Да създадем природосъобразна градинка! 25 - 31 март

25.02.2021

Да създадем природосъобразна градинка! 25 - 31 март

ВАЖНA АКТУАЛИЗАЦИЯ! Поради усложнената епидемична обстановка в страната и наложените ограничения за събиране на групи от хора, прекратяваме набирането на доброволци за тази озеленителна акция! 18.03.2021 


Между 25 и 31 март 2021г. обявяваме доброволческа акция по оформяне и създаване на природосъобразна градинка към обучителния ни център по устойчиво земеделие в село Надарево, община Търговище. В градинката (около 300 кв. м) ще оформим и подготвим постоянни лехи, ще монтираме система за капково напояване, ще посеем и посадим декоративни храсти и цветя, билки и подправки, зеленчуци и плодове. Ще оформим жив плет и ще поправим старите асмалъци. Ще използваме знания и опит от различни методи за изграждане на устойчиви градини, в това число - пермакултура, природно земеделие и други. 


За да го направим, имаме нужда от вас и вашия принос. А ние ще ви предложим незаменим опит в процеса на преобразуването на една полянка в природосъобразна, красива и полезна градина. Ще работим рамо до рамо, ще се радваме на селския въздух, земята и слънцето.


Какъв е планът?


Да работим в рамките на седем дни от 25 (четвъртък) до 31 (сряда) март по предварителен график (по-долу), който може и да търпи промени.


Как и кога може да се включите?


Приветстваме хора с опит в градинарството, изграждане на капкови напоителни системи, изграждане и ремонтиране на леки градински конструкции и хора с други практически и технически умения. Но дори и да нямате опит, а само ентусиазъм и желание да се включите в това начинание, с радост ще ви посрещнем, ще ви поощрим в придобиването на опит и ще сме ви благодарни за всичко, с което можете да ни помогнете. 


Може да се включите за целия период или за по-кратко време. На тези от вас, които ще дойдат от далече и биха отделили за проекта ни поне три дни, можем да предложим настаняване в нашата база. Тези от вас, които участват в акцията от начало до край, ще получат сертификат за доброволческа дейност от фондация Ботаника Лайф.


На всички доброволци ще предложим почерпка.


За допълнителна информация и записване за участие в инициативата, моля изпратете имейл на e.ilieva@botanicalife.org или се обадите на 0893047801.


Предварителен график на дейностите:


Ден 1 – 25 март

1. Разчертаване на градината по проект с колчета и сезал

2. Довършителни работи по подготовка на терена – фрезоване, събиране на камъни и строителни отпадъци, премахване на излишни храсти и други саморасли растения

3. Обособяване на мястото за детска площадка.


Ден 2 – 26 март

1. Довършителни работи по подготовка на терена

2. Релефно оформяне на лехи и пътеки.


Ден 3 – 27 март

1. Релефно оформяне на лехи и пътеки

2. Мулчиране на пътеките с дървесен чипс

3. Оформяне и боядисване на асмалъци

4. Монтаж на капково напояване.


Ден 4 – 28 март

1. Монтаж на капково напояване

2. Засаждане

3. Поливане.


Ден 5 – 29 март

1. Монтаж на капково напояване

2. Засаждане

3. Поливане.


Ден 6 – 30 март

1. Засяване

2. Поливане

3. Мулчиране на новите насаждения.


Ден 7 – 31 март

1. Довършителни работи по градината.* * *

www.A4B.png
www.GreenUp.png
snimka.jpg
поканаS.png
bottom of page