top of page

Новини

Да си доброволец означава да правиш добро и да бъдеш щастлив!

25.04.2021

Да си доброволец означава да правиш добро и да бъдеш щастлив!

“Да си доброволец означава да правиш добро и да бъдеш щастлив!” Това каза един от участниците в обучение по доброволчество, което се проведе в Обучителния център на Фондация Ботаница Лайф на 23 и 24 април 2021г. Имахме щастието да бъдем домакини на това обучение и го направихме с голям ентусиазъм, тъй като темата за доброволчеството дълбоко ни вълнува. Събитието се организира от Клуб на нестопанските организации – Търговище. В рамките на обучението колегите от Клуба работиха с ученици в гимназиална възраст от Ученическия парламент в Търговище, за да разгледат различни аспекти на доброволството, начини и възможности за участие в доброволчески прояви.


Като част от събитието младежите се включиха в доброволческа инициатива по създаване на липово насаждение в градините на Фондация Ботаника Лайф. Залесяването с 20 липи се случи благодарение на  тяхната отдадена работа, както и на Албена Недева, секретар на Читалище „Будител 1927“ в село Баячево, която ни предостави фиданките.


Сигурни сме, че щом има интерес към доброволческите дела и активност от страна на младите хора, занапред ще виждаме много хубави и стойностни инициативи, които да правят света ни по-добро място.


Фондация Ботаника Лайф приема доброволци през цялата година за участие в различни дейности в обучителния център и зеленчуковите градините на фондацията в село Надарево. Потърсете ни!

www.A4B.png
www.GreenUp.png
snimka.jpg
поканаS.png
bottom of page