top of page

Новини

В царството на растенията, учим за живота

02.08.2021

В царството на растенията, учим за живота

Между 20 и 24 юли бяхме в Царството на (надаревските) растения. На гости ни бяха любознателни участници – малки и големи – от София и Шумен. Семинарът, посветен на билките и ръководен от фитотерапевта Лора Николова, беше едно вълнуващо приключение, изпълнено с много разнообразни срещи. Растения, насекоми, птици, небе, земя, въздух, вода и огън се превърнаха в наши неизменни спътници. Връзката между тях и нас беше ключ за пълноценното преживяване на събитието.


Сготвихме и опитахме билките и дивите растения и като храна. Отделихме специално внимание на билките за отделителната и нервната система. Представихме билки, растящи по близките поляни, по творчески начин и си приготвихме чай за бъбреци и успокояваща билкова възглавничка за добър сън. Направихме си лавандулов компрес за сърце и потърсихме отговори на лични въпроси сред природата. Експериментирахме в направата на билкови смеси за прикадяване и разбрахме как можем сами да приложим на себе си хидротерапията на Себастиен Кнайп.


С усмивка, любопитство и търпение подхождахме към всяка билка, тема и общуването със заобикалящите ни. Вдъхновихме се за придобиване на нови знания и опит за лечебните растения. Очакваме и гледаме напред към други интересни и окриляващи билкови събития в Надарево.

www.A4B.png
www.GreenUp.png
snimka.jpg
поканаS.png
bottom of page