top of page

Новини

Английски на село за цялото семейство

02.04.2021

Английски на село за цялото семейство

Ние, от екипа на Фондация Ботаника Лайф, ви предлагаме една различна и разнообразна семейна ваканция при нас в село Надарево. В нея сме съчетали чара на селото през лятото и възможността за упражняване и развиване на английския език, въображението, културата, знанията и уменията в една нетрадиционна среда. За една седмица (19-24 юли или 9-14 август) с разнообразна програма и тематика ще се погрижим да обогатим цялото семейство*. С подходящи занимания, съобразени с възрастта и интересите, деца и родители ще прекарат една любопитна и запомняща се ваканция.


Представете си прохладна утрин, в която да започнете деня в компанията на семейството и вкусна закуска. После да продължите с лека разходка и физическа разгрявка, да се насладите и погрижите за свежите плодове и зеленчуци в градините, с приятни и интелигентни разговори да упражните английския си, докато децата ви, забавлявайки се – учат и израстват. В горещите следобеди да отмаряте сред спокойствието на селския делник и хладината на дървесната сянка. А вечер в настъпващата тъмнина просто да слушате концерта на щурците и да наблюдавате ефирната поява на звездите.


Всичко това можете да преживеете при нас за една седмица през това лято.


Дневната програма включва семейни занимания в градината, тематични интерактивни уроци по английски за децата, тематични разговори на английски за родителите, работа по проекти и тяхното представяне от децата. Предвидили сме и екскурзия до старопрестолния Велики Преслав – посещение на старините, музея и интерактивни занимания за децата. А в събота по време на кулинарно занимание заедно ще приготвим обяда си.


*Предложените занимания по английски са подходящи за деца от 1 до 4 клас. Молим да се съобразите с тези насоки, за да можем да предоставим качествено преживяване и занимания,съобразени с възрастта и развитието на децата. Нивото на владеене на английски език за родителите не трябва да е бариера за участие във ваканцията, тъй като ще подходим с идеята да включим всички в непринудена разговорна атмосфера,която да обогати общуването и интересите.


Таксата за участие е 550 лв. (с ДДС) на човек и включва:

  • 6 нощувки със закуски;

  • Хранене за целия престой – закуска, обяд, вечеря и две междинни закуски/почерпки. Обяд в дните на пристигане и отпътуване (19 и 25 юли, и 9 и 15 август) не е включен, но може да се заяви допълнително.

  • Занимания за деца и родители

  • Обучителни материали и консумативи

  • Входна такса за Археологически музей „Велики Преслав“. Транспортът е с ваше превозно средство. За участниците без автомобил, ще осигурим превоз.


Мястото:


Къща за гости „Ботаника“ е открита през 2020 година и е с 3 звезди. Базата предлага комфортно настаняване със съвременно обзавеждане. Всяка стая разполага със собствен санитарен възел и тераса с гледка към градината. В базата няма ТV. 


Записване:

За повече информация и записване: 

e.ilieva@botanicalife.org 

GSM: 0893047801


Домакините:


д-р Апостол Апостолов

Апостол е основател на Фондация Ботаника Лайф, която създава в памет на своите баща, дядо и баба, когато през 2015 г. те му оставят в наследство прекрасна къща и плодородна земя в с. Надарево. Той е завършил Английска филология и има богат преподавателски опит в провеждането на курсове по английски език за различни възрастови групи. Специализира в Университета в Бирмингам, от където получава докторска степен. Живее 10 години в Англия и преди завръщането си у нас, работи като изследовател в Оксфордския Университет. А след това е част от екипите на утвърдени български организации с каузи, помагащи на деца със специални нужди и предоставящи подкрепа за ранно детско развитие.

Сега Апостол се занимава със сбъдване на мечтите си. По този начин помага и на много други хора, които споделят неговата кауза чиста земя, чиста храна и изграждане на силна връзка между децата, младите хора и земята и природата. Апостол обича да включва в градинската работа малката си дъщеря, Мария, която все повече започва да се интересува от дейността на фондацията и с радост посреща гостите в базата.


Симона Дянкова

Симона е завършила скулптура и педагогика на изобразителното изкуство, но има разнородни интереси и се занимава с различни дейности. Обича новите технологии и поддържа уебсайта на Фондация Ботаника Лайф, но обича и природата. Обожава цветята, особено цъфтящите в синьо и лилаво – теменужки, зюмбюли, мускари, люляци и незабравки. От годините прекарани в Англия си спомня с най-голяма любов работата в ателието, карането на колело, аранжирането на цветя, разходките из величествените паркове, безценните приятелства с хора от различни националности и етноси, предизвикателствата да учиш британски английски сред палитра от местни диалекти и акценти.


Емилия Илиева

Емилия е най-новият член в екипа на фондацията и отговаря за събитията, обученията и доброволческите дейности. Тя обича да организира – дни, занимания, градини, лични и обществени прояви. Владеенето на английски език смята за отличен помощник във всички сфери на съвременния живот и благодари на гимназиалните си учители, които са ѝ предали това ценно знание. Именно то ѝ дава възможността да участва в множество международни проекти и да работи в чужбина като част от екипа на мащабен интернационален театрален фестивал.

Емилия е бакалавър по Театрознание и театрален мениджмънт и магистър по Предучилищна и начална училищна педагогика. За нея възпитанието на будни и свободни деца е мисия, а природата и нейните закони са едни от най-големите учители. Затова с трепет открива нови и нови начини за общуване с природата и усвояване на нейните уроци.

Емилия обича да чете, да пише, да приготвя вкусни и здравословни рецепти и да пече хляб.


Кирил Георгиев и Магдалена Петрова

Кирил и Магдалена направиха крачката, за която много хора си мечтаят, но по-малко се решават реално да предприемат. Оставиха зад гърба си живота в големия град и се преместиха да живеят и работят на село - като част от екипа на Фондация Ботаника Лайф в с. Надарево. Тук те обичат да се любуват на звездното небе и да берат свежи билки, от които приготвят ароматен домашен чай. С усмивка и поздрав посрещат посетителите на обучителен център и къща за гости „Ботаника“. Те дават всичко от себе си, за да могат гостите да се насладят на приятен и запомнящ се престой – от настаняването и храната до усещането за уют и комфорт.

www.A4B.png
www.GreenUp.png
snimka.jpg
поканаS.png
bottom of page