top of page

Новини

В рамките на проекта ще подпомагаме приоритетно млади хора, които не учат и не работят. През следващите 5 години ще работим за неговото реализиране и, както стана ясно, няма да сме сами! Голяма част от гостите, които дойдоха на събитието ни, изразиха готовност за подкрепа. Сред тях бяха представители на местната и държавната власти, хора от бизнеса, директори на училища и частни детски заведения, медии. До нас бяха и приятелите ни от Клуба на нестопанските организации в Търговище.

„Подкрепяме идеята, защото младите хора имат нужда от подкрепа и за да се случи нещо добро в българското село. Идеята е страхотна! Чувствам се като съучастник в нещо ново - нещо което се ражда и вярвам, че то ще е прекрасно! Нека приемем това като мисия на цялата ни общност!“ – апелира изпълнителният директор на клуба на НСО Невена Маджарова.  

„Благодарим на Апостол, че дойде да вдъхне втори живот на селото. Омръзна ни да гледаме изоставени сгради. Вече четвърти мандат съм кмет на селото и виждам как всички млади напускат с еднопосочен билет било за чужбина, било за големия град, всеки гледа да се устрои някъде. Реално за младите хора поминък почти няма или ако има е много трудно. Хубаво е, че се случват такива неща! Апостолско е!“ – изрази емоцията си и кметът на Надарево Мехмед Мехмедов.

 

Представителите на местната власт също адмирираха идеята и обещаха съдействие. Директорът на Дирекция "Хуманитарни дейности" Косьо Костов каза, че в радиус от 100 км. няма такова нещо като Зелено училище, а за земеделски регион като Търговище, това е особено важно.

Рентабилност и устойчивост на идеята пожела и агро бизнесменът Божидар Митов. Той каза, че е готов да съдейства проектът да се случи и младите земеделци в региона да станат повече. 

 

Повече за проекта тук.

С огромно удоволствие Ви съобщаваме, че на 8 септември в Търговище се състоя публичното представяне на първия ни проект "Създаване на обучителен център и производствена база за младежко участие и устойчиво земеделие".

 

Целта ни е да развием  модел за подкрепа на младежкото участие и устойчивото земеделие. Искаме да дадем необходимите знания и умения на младите хора за продължаване на образованието, за създаване на собствен бизнес в земеделието или да си намерят работа. Това според нас е успешната формула за ангажиране на подрастващите с развитието на селските райони.

Ще инициираме Зелено училище и Зелена академия за бъдещи предприемачи в търговищкото село Надарево. Ще създадем малка био градина за екологично отглеждане на плодове, зеленчуци и декоративни растения, както и опитно поле на площ от около 30 декара край селото. В най-кратки срокове, към обучителния център ще заработи и социално предприятие, в което да се ангажират младежи от рискови групи. 

 

14248797_10210305908515236_1606876530_n
14281294_10210305908595238_11719712_n
14269418_10210305908435234_2033313625_n
pres-6
bottom of page