top of page

Покана за обучение

УСТОЙЧИВО ЗЕМЕДЕЛИЕ
Петдневно практическо обучение с включено настаняване - юли

Logo_curv_new.png

Дати и място на провеждане: 9-13 юли 2021, с. Надарево, община Търговище.

Фондация Ботаника Лайф организира петдневно практическо обучение по устойчиво земеделие. Курсът ще въведе участниците в основните понятия в сферата на устойчивото земеделие и ще ги запознае с практически методи и похвати за отглеждане на плодове и зеленчуци по екологичен начин в семейната градина или малко стопанство. Обучението ще запознае участниците с различните форми на чисто земеделие.


По време на курса участниците ще се запознаят с методите за отглеждане на екологична продукция в демонстрационното поле на фондацията в село Надарево. Ще участват в практически задачи за обработка и съхраняване на почвата, използване на билкови настойки, мулчиране, използване на водните ресурси и съчетаване на растителни видове с цел растителна защита и подпомагане растежа на културите.


По време на обучението участниците ще придобият следните знания и умения:


  • Да боравят с основна терминология на устойчивото земеделие;

  • Да разпознават основни растителни видове, използвани като полезни растения в устойчивото земеделие;

  • Да прилагат на практика устойчиви похвати за обработка на почвата и отглеждане на основни култури в семейната градина или малко стопанство;

  • Да приготвят някои основни билкови настойки за екологично торене и растителна защита;

  • Да изработват за собствени нужди зеленчукови лехи и компостерни съоръжения;

  • Да мулчират с растителна био маса.


За кого е предназначено обучението:


За всеки, който се интересува от отглеждане на екологично чиста храна в домашни условия или в малко стопанство, с цел лично ползване или бизнес реализация. Обучението е въвеждащо и НЕ е необходимо участниците да имат предварителна подготовка.


Записване


Моля, изпратете и-мейл на e.ilieva@botanicalife.org. В имейла посочете трите имена на желаещите да бъдат записани за участие и мобилен номер за контакт. След получаването на Вашата заявка, ние ще се свържем с Вас. Записвания се приемат до изчерпване на местата. Участие в курса не е гарантирано преди да бъде потвърдено от нас. За информация: тел. 0893047801.

Краен срок за записване: 6.07.2021


Такса за участие


Ранно записване до 14 юни 250 лв. (с включено ДДС).

Късно записване до 6 юли 290 лв. (с включено ДДС).

Плащането се извършва по банков път по сметка на Фондация Ботаника Лайф.


Таксата включва:


  • Участие в курса;

  • Настаняване* и закуска в хотелската част на базата на Фондация Ботаника Лайф за периода на провеждане на курса (четири нощувки).

  • Достъп до градините и ресурсите на фондацията;

  • Обучителни материали;

  • Използване на семинарна зала;

Таксата не включва изхранване, но базата ни разполага с кухня и по време на обучението ще бъде предлагана готвена вегетарианска храна, предимно с продукти от нашите градини. Участниците ще имат възможност да използват друга кухня за приготвяне на своя храна.


*Базата е новопостроена, с три звезди, всяка стая има собствен санитарен възел. По възможност според броя на участниците ще опитаме да настаним всеки участник в самостоятелна стая.


Минимален брой участници в курса – 5 човека
Максимален брой участници в курса – 15 човека


Отстъпки:


  • Такса за студенти – 250 лв (с включено ДДС) на участник независимо от датата на записване.

  • Всички участници, изкарали наш онлайн курс, получават 10% отстъпка от таксата.

  • За младежи до 29 години, които са неучащи и безработни – Фондацията осигурява външно финансиране за покриване таксите за обучение.

Моля, обадете се на тел. 0893047801 за повече информация.

Всички плащания следва да бъдат направени по банков път по сметка на Фондация Ботаника Лайф, която ще бъде предоставена на одобрените участници.


Обучител:


Галина Пенчева – лектор по устойчиво и екологично земеделие към Фондация „Ботаника Лайф“. Галина има принос към изграждането на опитното поле на фондацията, а понастоящем има своя био градина в с. Царевци, която поддържа по методите на пермакултурата, разбира се, с много любов.

Програма на обучението


Предварителната програма за обучението може да видите тук.

image_edited.jpg
snimka.jpg
bottom of page