top of page

Покана за обучение

Устойчиво земеделие
онлайн курс IV

ЕСЕННО ИЗДАНИЕ - 2022
Logo_curv_new.png

Дати на провеждане: 05 - 27 ноември 2022


Обявяваме четвъртото /есенно/ издание на онлайн курса ни по устойчиво земеделие за 2022 година. Обучението ще въведе участниците в основните понятия в сферата на устойчивото земеделие и ще ги запознае с методи и похвати за отглеждане на плодове и зеленчуци по екологичен начин. Тази база от знания ще бъде надградена с планиране и подготовка на собствена екологична градина. Предлаганите и обсъждани методи са изпитани в опитното поле на Фондация „Ботаника Лайф“ или в градината на Галина Пенчева – обучител към фондацията. Част от тях са:


  • обработка и съхраняване на почвата

  • естествено наторяване

  • използване на водните ресурси

  • мулчиране

  • схеми за подреждане на културите и сеитбообръщение

  • работа с биодинамичен календар

  • растителната защита в чистата градина

  • приготвяне на растителни биодинамични препарати


Обучението ще бъде съобразено с нуждите на групата и затова предвижда допълнителни теми според интересите и знанията на участниците. Ще бъде предоставена възможност за дискусия и задаване на въпроси към обучителя.



"Получих много нови знания за устойчивото земеделие. Други допълних с нови идеи. Много съм доволен. А сега ни чака доста работа в градината."

Участник в онлайн курс

Устойчиво земеделие, февруари/март 2022



"Благодарна съм, че имах възможността да участвам в курса. Знанието, което сподели с нас Галина беше изключително ценно и полезно. Вярвам че това е бъдещето и всеки от нас трябва да се отнася с любов и грижа към Земята, за да може и тези след нас да се ползват от благата ѝ. Нямам търпение да приложа наученото в нашата градина и да се радваме на чиста и полезна храна !"

Участник в онлайн курс

Устойчиво земеделие, март/април 2022



"Надминахте с много очакванията ми от онлайн курс на тема земеделие! Продължавайте със същия ентусиазъм, заразително е!"

Участник в онлайн курс

Устойчиво земеделие, януари 2022



За кого е предназначено обучението:

За всеки, който се интересува от отглеждане на екологично чиста храна в домашни условия или в малко стопанство, с цел лично ползване или бизнес реализация. НЕ е необходимо участниците да имат предварителна подготовка.


Дати и място на провеждане: 05 – 27 ноември 2022.

Обучението ще се проведе в 8 онлайн срещи, като всяка е с продължение 2 астрономически часа. Начална дата: 05 ноември 2022 (събота) от 14:00 часа. Следващите сесии ще бъдат в същия час на 06 ноември (неделя), 12 ноември (събота), 13 ноември (неделя), 19 ноември (събота), 20 ноември (неделя), 26 ноември (събота) и 27 ноември (неделя) 2022 г.


В платформата на Google meet – изисква се активен Gmail акаунт.


Такси и срокове за записване за онлайн курс 05 - 27 ноември 2022:

ранно записване и плащане до 14.10.2022 - 205 лева(с ДДС)

краен срок за записване и плащане до 28.10.2022 - 225 лева (с ДДС)


Всеки, записал се и изкарал онлайн курса по устойчиво земеделие, получава:


  • допълнителни обучителни материали

  • възможност за активен диалог и консултиране с нашия опитен обучител Галина Пенчева

  • достъп до Facebook група, в която участниците и лектора обменят опит

  • електронен сертификат за участие

  • временен достъп до запис на лекциите


Отстъпки:

Mладежи от 18 до 29 години, които са неучащи и безработни, са освободени от такса за участие, която се поема от външен спонсор (5 места, до изчерпване на бройката по реда на записване). За удостоверение, че кандидатът отговаря на условията са необходими: служебна бележка и/или декларация и данни от лична карта. Моля, свържете се с нас, ако смятате, че отговаряте на условията за участие без такса.


Начин на записване:

За записване, моля, изпратете имейл на info@botanicalife.org. В имейла посочете трите имена на желаещите да бъдат записани за участие и мобилен номер за контакт. След получаването на Вашата заявка, ние ще се свържем с Вас и ще Ви предоставим банкови детайли и информация.

За информация телефон: 0894412349


Обучител:

Галина Пенчева – лектор по устойчиво и екологично земеделие към Фондация „Ботаника Лайф“. Галина има принос към изграждането на опитното поле на фондацията, а понастоящем има своя био градина в с. Царевци, която поддържа по методите на пермакултурата, разбира се, с много любов.


Програма на обучението може да видите тук.

image_edited.jpg
snimka.jpg
bottom of page