top of page

Покана за обучение

Устойчиво земеделие
онлайн курс IV

ЕСЕННО ИЗДАНИЕ - 2022
Logo_curv_new.png

Дати на провеждане: 05 - 27 ноември 2022


Обявяваме четвъртото /есенно/ издание на онлайн курса ни по устойчиво земеделие за 2022 година. Обучението ще въведе участниците в основните понятия в сферата на устойчивото земеделие и ще ги запознае с методи и похвати за отглеждане на плодове и зеленчуци по екологичен начин. Тази база от знания ще бъде надградена с планиране и подготовка на собствена екологична градина. Предлаганите и обсъждани методи са изпитани в опитното поле на Фондация „Ботаника Лайф“ или в градината на Галина Пенчева – обучител към фондацията. Част от тях са:


 • обработка и съхраняване на почвата

 • естествено наторяване

 • използване на водните ресурси

 • мулчиране

 • схеми за подреждане на културите и сеитбообръщение

 • работа с биодинамичен календар

 • растителната защита в чистата градина

 • приготвяне на растителни биодинамични препарати


Обучението ще бъде съобразено с нуждите на групата и затова предвижда допълнителни теми според интересите и знанията на участниците. Ще бъде предоставена възможност за дискусия и задаване на въпроси към обучителя."Получих много нови знания за устойчивото земеделие. Други допълних с нови идеи. Много съм доволен. А сега ни чака доста работа в градината."

Участник в онлайн курс

Устойчиво земеделие, февруари/март 2022"Благодарна съм, че имах възможността да участвам в курса. Знанието, което сподели с нас Галина беше изключително ценно и полезно. Вярвам че това е бъдещето и всеки от нас трябва да се отнася с любов и грижа към Земята, за да може и тези след нас да се ползват от благата ѝ. Нямам търпение да приложа наученото в нашата градина и да се радваме на чиста и полезна храна !"

Участник в онлайн курс

Устойчиво земеделие, март/април 2022"Надминахте с много очакванията ми от онлайн курс на тема земеделие! Продължавайте със същия ентусиазъм, заразително е!"

Участник в онлайн курс

Устойчиво земеделие, януари 2022За кого е предназначено обучението:

За всеки, който се интересува от отглеждане на екологично чиста храна в домашни условия или в малко стопанство, с цел лично ползване или бизнес реализация. НЕ е необходимо участниците да имат предварителна подготовка.


Дати и място на провеждане: 05 – 27 ноември 2022.

Обучението ще се проведе в 8 онлайн срещи, като всяка е с продължение 2 астрономически часа. Начална дата: 05 ноември 2022 (събота) от 14:00 часа. Следващите сесии ще бъдат в същия час на 06 ноември (неделя), 12 ноември (събота), 13 ноември (неделя), 19 ноември (събота), 20 ноември (неделя), 26 ноември (събота) и 27 ноември (неделя) 2022 г.


В платформата на Google meet – изисква се активен Gmail акаунт.


Такси и срокове за записване за онлайн курс 05 - 27 ноември 2022:

ранно записване и плащане до 14.10.2022 - 205 лева(с ДДС)

краен срок за записване и плащане до 28.10.2022 - 225 лева (с ДДС)


Всеки, записал се и изкарал онлайн курса по устойчиво земеделие, получава:


 • допълнителни обучителни материали

 • възможност за активен диалог и консултиране с нашия опитен обучител Галина Пенчева

 • достъп до Facebook група, в която участниците и лектора обменят опит

 • електронен сертификат за участие

 • временен достъп до запис на лекциите


Отстъпки:

Mладежи от 18 до 29 години, които са неучащи и безработни, са освободени от такса за участие, която се поема от външен спонсор (5 места, до изчерпване на бройката по реда на записване). За удостоверение, че кандидатът отговаря на условията са необходими: служебна бележка и/или декларация и данни от лична карта. Моля, свържете се с нас, ако смятате, че отговаряте на условията за участие без такса.


Начин на записване:

За записване, моля, изпратете имейл на info@botanicalife.org. В имейла посочете трите имена на желаещите да бъдат записани за участие и мобилен номер за контакт. След получаването на Вашата заявка, ние ще се свържем с Вас и ще Ви предоставим банкови детайли и информация.

За информация телефон: 0894412349


Обучител:

Галина Пенчева – лектор по устойчиво и екологично земеделие към Фондация „Ботаника Лайф“. Галина има принос към изграждането на опитното поле на фондацията, а понастоящем има своя био градина в с. Царевци, която поддържа по методите на пермакултурата, разбира се, с много любов.


Програма на обучението може да видите тук.

Fruit Pie

Fruit Pie

Nature Photographer

Nature Photographer

Cherry Tomatoes

Cherry Tomatoes

Merry Christmas

Merry Christmas

Woman in Red

Woman in Red

Add a Title

Add a Title

Add a Title

Add a Title

Add a Title

Add a Title

Add a Title

Add a Title

Add a Title

Add a Title

Add a Title

Add a Title

Add a Title

Add a Title

image

image

image_edited.jpg
snimka.jpg
bottom of page