top of page

Покана за обучение

Устойчиво земеделие
видео курс - март

Logo_curv_new.png

Дата:

06 март – 05 април 2023г.

През 2023 г. имате нова възможност за участие в нашия курс по устойчиво земеделие.Вече може да гледате всички лекции в удобно за вас време. Предоставяме ви видео запис на целия курс, състоящ се от 8 лекции (приблизително 16 астрономически часа), които вече вдъхновиха толкова много участници от България и чужбина. Видеата, които ще получите са тези от реално проведени он-лайн лекци от предходни издания на курса. Не е нужно да се съобразявате нито с ден, нито с час на провеждане. Ще получите продължителен достъп до видео записите, които може да гледате когато пожелаете в периода 06.02 – 05.03 2023г., а всички презентации и материали предоставени по време на курса, ще получите на e-mail за постоянно. И нещо повече, ще имате възможност да споделите впечатления от курса, вашия опит в градинарството и да зададете въпроси по засегнатите теми. За целта, ви каним в специално организирана онлайн среща (уебинар), която ще се проведе за вас в началото на месец март. Водещ на срещата – Апостол Апостолов, учредител на Фондация Ботаника Лайф и ръководител на екипа.


Обучението ще въведе участниците в основните понятия в сферата на устойчивото земеделие и ще ги запознае с методи и похвати за отглеждане на плодове и зеленчуци по екологичен начин. Предлаганите методи са изпитани в опитното поле на Фондация „Ботаника Лайф“ или в градината на Галина Пенчева – лектор на курса.


Част от тях са:

  • обработка и съхраняване на почвата

  • естествено наторяване

  • използване на водните ресурси

  • мулчиране

  • схеми за подреждане на културите и сеитбообръщение

  • работа с биодинамичен календар

  • растителната защита в чистата градина

  • приготвяне на растителни биодинамични препарати


За кого е предназначено обучението:

За всеки, който се интересува от отглеждане на екологично чиста храна в домашни условия или в малко стопанство, с цел лично ползване или бизнес реализация. НЕ е необходимо участниците да имат предварителна подготовка.


Такса и краен срок за записване - до 02 март 2023:



Плащането се извършва по банков път по сметка на Фондация Ботаника Лайф, която ще Ви бъде предоставена след заявка за записване.


Записване:

За записване, моля, изпратете имейл на info@botanicalife.org.

В имейла посочете:

  1. трите имена на желаещите да бъдат записани

  2. мобилен номер за контакт

  3. активен gmail, към който ще бъдат споделяни видеата.


След получаването на Вашата заявка, ние ще се свържем с Вас и ще Ви предоставим банкови детайли и информация.


За информация телефон: 0894412349


Всеки, записал се за видео курса „Устойчиво земеделие“, получава:

  • обучителни материали

  • временен достъп до запис на лекциите

  • възможност за онлайн дискусия по засегнатите в курса теми с Апостол Апостолов, учредител на Фондация Ботаника Лайф - през месец април 2023 г.

  • достъп до Facebook група, в която участници от различни издания на семинара обменят опит

  • отстъпка от таксата за присъствени обучения в базата на Фондация Ботаника Лайф  в с. Надарево през 2023 г.

  • електронен сертификат за участие


Отстъпки:

Mладежи от 18 до 29 години, които са неучащи и безработни, са освободени от такса, тя се поема от външен спонсор (5 места, до изчерпване на бройката по реда на записване). За удостоверение, че кандидатът отговаря на условията са необходими: служебна бележка и/или декларация и данни от лична карта. Моля, свържете се с нас, ако смятате, че отговаряте на условията за участие без такса.


Лектор на курса: Галина Пенчева – преподавател по устойчиво и екологично земеделие. Галина има принос към изграждането на опитното поле на фондацията, а понастоящем има своя био градина в с. Царевци, която поддържа по методите на пермакултурата, разбира се, с много любов.


Водещ на уебинара: Апостол Апостолов - учредител на Фондация Ботаника Лайф и ръководител на екипа.


Програма на обучението може да видите тук.

image_edited.jpg
snimka.jpg
bottom of page