top of page

Покана за обучение

Устойчиво земеделие
август 2022

петдневно практическо обучение
Logo_curv_new.png

Дати на провеждане: 19 - 23 август 2022

Място на провеждане: Базата на Фондация Ботаника Лайф, с. Надарево, община Търговище



Фондация Ботаника Лайф организира петдневно практическо обучение по устойчиво земеделие. Курсът ще запознае участниците с основите на устойчивото земеделие и ще демонстрира практически методи и похвати за отглеждане на плодове и зеленчуци по екологичен начин в семейната градина или малко стопанство. Ще бъдат разгледани различните форми на чисто земеделие.


По време на курса участниците ще се запознаят с методите за отглеждане на екологична продукция в демонстрационното поле на фондацията в село Надарево. Ще участват в практически задачи за обработка и съхраняване на почвата, използване на билкови настойки, мулчиране, използване на водните ресурси и съчетаване на растителни видове с цел растителна защита и подпомагане растежа на културите.


По време на обучението участниците ще придобият следните знания и умения:

  • да боравят с терминологията на устойчивото земеделие

  • да разпознават основни растителни видове, използвани като полезни растения в устойчивото земеделие

  • да прилагат на практика устойчиви похвати за обработка на почвата и отглеждане на основни култури в семейната градина или малко стопанство

  • да приготвят някои основни билкови настойки за екологично торене и растителна защита

  • да изработват за собствени нужди зеленчукови лехи и компостерни съоръжения

  • да мулчират с растителна био маса.


За кого е предназначено обучението:

За всеки, който се интересува от отглеждане на екологично чиста храна в домашни условия или в малко стопанство, с цел лично ползване или бизнес реализация. Обучението е въвеждащо и НЕ е необходимо участниците да имат предварителна подготовка.


Такси и срокове за записване (присъствен курс с включени 4 нощувки и закуски):

ранно записване и плащане до 28.07.2022 - 355 лева (с ДДС)

За изкаралите онлайн курс 2022 - 295 лева (с ДДС)

краен срок за записване и плащане до 05.08.2022 - 395 лева (с ДДС)

За изкаралите онлайн курс 2022 - 345 лева (с ДДС)


Таксата включва:

  • участие в курса

  • настаняване и закуска в хотелската част на базата на Фондация Ботаника Лайф за периода на провеждане на курса (четири нощувки)

  • достъп до градините и ресурсите на фондацията

  • обучителни материали

  • използване на семинарна зала.


Таксата не включва изхранване, но базата ни разполага с кухня и по време на обучението ще бъде предлагана готвена вегетарианска храна, предимно с продукти от нашите градини. Участниците ще имат и възможност да използват друга кухня за приготвяне на своя храна.


Базата е новопостроена, с три звезди, всяка стая има собствен санитарен възел. Според броя на участниците, настаняването е в стаи по двама, трима или четирима.

Максимален брой участници в курса – 15 човека


Начин на записване:

Моля, изпратете имейл на info@botanicalife.org. В имейла посочете трите имена на желаещите да бъдат записани за участие и мобилен номер за контакт. След получаването на Вашата заявка, ние ще се свържем с Вас и ще Ви предоставим банкови детайли и информация. Записвания се приемат до изчерпване на местата. Участие в курса не е гарантирано преди да бъде потвърдено от нас.

За информация: тел. 0894412349.


Плащането се извършва по банков път по сметка на Фондация Ботаника Лайф.


Отстъпки:

За младежи до 29 години, които са неучащи и безработни – Фондацията осигурява външно финансиране за покриване таксите за обучение. Местата са ограничени.

Моля, обадете се на тел. 0894412349 за повече информация.


Обучител:

Галина Пенчева – лектор по устойчиво и екологично земеделие към Фондация „Ботаника Лайф“. Галина има принос към изграждането на опитното поле на фондацията, а понастоящем има своя био градина в с. Царевци, която поддържа по методите на пермакултурата, разбира се, с много любов.


Програма на обучението може да видите тук.

image_edited.jpg
snimka.jpg
bottom of page