top of page

Покана за обучение

Тайните на билките - ниво I - онлайн курс по билкарство

Logo_curv_new.png

Дати на провеждане: 16-25 февруари 2021

Фондация Ботаника Лайф организира онлайн курс по билкарство -Тайните на билките – ниво I, с преподавател Надежда Максимова.


За да прилагаме правилно билките и растенията за укрепване на здравето, природна козметика и чиста храна, ние трябва да ги познаваме, уважаваме и да знаем кога, какво и как да използваме.

В този първи по рода си български билкарски курс ще се докоснете до познание, което съчетава древните традиции на билкарството по нашите земи със съвременни научни изследвания, авторски билкови рецепти, козметика и лекове, изпитани в дългогодишна практика и опит.


В първо ниво на курса, ще научите кога и как се берат билките, кои части от тях се използват и по какви рецепти. Ще се запознаете отблизо със свойствата и особеностите на над сто лечебни растения, характерни за балканския климат. Ще надигнете завесата над някой съществени особености при приложението на билките, конституциите на различните групи хора и кои билки са подходящи за тях. Ще направите първи стъпки в приготвянето на билкови благини в домашни условия.


Курсът предвижда предоставянето на множество допълнителни материали, интересни тайни и авторски рецепти като например рецепти за изготвяне на тоник при косопад, тинктура за укрепване на организма при вируси и настинки, рецепта за домашен ябълков оцет.


Обучението ще се проведе в 4 модула, като всеки е с продължителност 2 астрономически часа. Курсът е с начало 16 февруари 2021 г. (вторник) от 18:30 часа, а следващите сесии ще бъдат в същия час на 18 (четвъртък), 23 (вторник) и 25 (четвъртък) февруари 2021 г.


Всеки, записал се в онлайн курс на Фондация „Ботаника Лайф, получава отстъпка от таксата за обучение на място в обучителния център на фондацията в село Надарево през 2021 г.


За кого е предназначено обучението:

За всеки, който се интересува от употребата на билките за общооздравителни цели, природна козметика, чиста храна и основите за правилното им приготвяне и прилагане. Обучението е въвеждащо и не е необходимо участниците да имат предварителни познания в сферата.


Дати и място на провеждане: 16-25 февруари 2021, платформата на Google meet – изисква се активен Gmail акаунт.


Записване

За записване и информация, моля, изпратете имейл на e.ilieva@botanicalife.org. В имейла посочете трите имена на желаещите да бъдат записани за участие и мобилен номер за контакт. След получаването на Вашата заявка, ние ще се свържем с Вас и ще Ви предоставим банкови детайли и информация. Минимален брой участници в курса: 5 души.


Всеки, записал се и изкарал курса „Тайните на билките“, получава:

· обучителни материали, авторски рецепти и технологии на работа;

· възможност за активен диалог по темата за билкарството с нашия опитен обучител Надежда Максимова;

· сертификат за завършен курс;

· 10% отстъпка от таксата за обучение на място в обучителния център на фондацията в село Надарево през 2021 г.


Краен срок за записване: 5.02.2021 (плащане до 11.02.2021)


Такса и условия за участие:

записване до 5.02.2021

плащане до 11.02.2021

120 лева (с ДДС)


!Възможност за надграждащ онлайн курс ниво II, който ще се проведе в периода 2-11 март 2021 г. Информация за него може да намерите тук. При записване за двата курса (ниво I и ниво II) таксите и сроковете за записване и плащане са:

записване до 5.02.2021

плащане до 11.02.2021

180 лева (с ДДС)


Плащането се извършва по банков път по сметка на Фондация Ботаника Лайф, която ще Ви бъде предоставена след заявка за записване.


Отстъпки:

Mладежи от 18 до 29 години, които са неучащи и безработни, са освободени от такса за участие. За удостоверение, че кандидатът отговаря на условията са необходими: служебна бележка и/или декларация и данни от лична карта.


Обучител:

Надежда Максимова живее от 12 години в малко селце в Тревненския Балкан и отглежда почти три декара билки, овошки и зеленчуци. Занимава се с билки и алелопатия вече повече от 16 години. Следва магистратура „Лечебни и етерични растения“ в Пловдивския университет и е завършила курсове към University of Minnesota –Herbal Medicine, Microbiology –Saint Perrysburg University and Botany – Tel Aviv University.

Надежда Има над 10 години опит в работа по природозащитни и граждански кампании. По време на тази дейност обикаля много места в страната и събира познанията от местни и възрастни хора за традиционните лечебни приложения на растенията и различните природни елементи. Това дава основа на бъдещите ѝ проучвания, опити и практика. „Как да лекуваме градината, животните и себе си с натурални елементи и растения е изследователски процес, който може да отнеме цял живот и никога да не спре да те изненадва и обогатява. Магията на билките придава цвят и аромат на ежедневието.“

Надежда има публикувана книга на тема билки и природосъобразен начин на живот –„Девет цикъла сезони – за билките, градината, животните и всичко останало“, както и втора книга за билки и лечебни растения в предпечат. Страстта ѝ (освен отглеждането и наблюдението на билките в естествената им среда) е разработването и създаването на уникални рецепти за билкова козметика и мехлеми. През годините е провеждала множество обучителни семинари и курсове, най-често сред китната природа на селцето, в което живее.


Програма на обучението можете да видите тук.

image_edited.jpg
snimka.jpg
bottom of page