top of page

Покана за обучение

Реставрация и строителство с естествени материали

Едноседмична практическа работилница
Logo_curv_new.png

Дати на провеждане: 21 - 27 септември 2022

Ще реставрираме и трансформираме старата плевня в нова работилница. Отново сме поканили Питър Могенсен от Дания, който ще води работния процес. Питър беше при нас миналата есен, когато изградихме глинена пещ в двора на къща за гости „Ботаника“. Той е преподавател в курса по устойчиво строителство в народното училище в Брендеруп, Дания.


Този път, задачата която сме си поставили, е по-обемиста и ще ѝ отделим цяла седмица. Ще реставрираме стара кирпичена постройка, която ще бъде преобразена в работилница/ателие за творчески дейности. Ще подменим изгнили греди, ще поставим дървени рамки на прозорците, ще пренаредим старите керемиди и ще измажем стените с глина и слама. Ще използваме и рециклиран дървен материал.


Ако искате да научите повече за природосъобразното строителство и да усвоите техники за работа с естествени материали, ако искате да се запознаете с нови интересни хора, ако искате да се поизцапате с глина, заповядайте при нас.


Записване:

Моля, изпратете и-мейл на info@botanicalife.org. В имейла посочете трите имена на желаещите да бъдат записани за участие и мобилен номер за контакт. След получаването на Вашата заявка, ние ще се свържем с Вас. Записвания се приемат до изчерпване на местата. Участие в работилницата не е гарантирано преди да бъде потвърдено от нас.


Работен език: английски и български. Препоръчително е участниците да имат познания по английски, достатъчни за общуване с водещия.


За информация: тел. 0894412349

Краен срок за записване: 12.09.2022г


Такса за участие:

Ранно записване до 30.08.2022г -  450 лв. (с включено ДДС).

Късно записване до 12.09.2022г - 495 лв. (с включено ДДС).


Плащането се извършва по банков път по сметка на Фондация Ботаника Лайф.


Таксата включва:

  • Участие в практическата работилница;

  • Настаняване и закуска в хотелската      част на базата на Фондация Ботаника Лайф за периода на провеждане на работилницата      (шест нощувки).

Таксата не включва изхранване, но базата ни разполага с кухня и по време на събитието ще бъде предлагана готвена вегетарианска храна, предимно с продукти от нашите градини. Участниците ще имат възможност да използват друга кухня за приготвяне на своя храна.


Базата е новопостроена, с три звезди. Всяка стая има собствен санитарен възел. Настаняването ще бъде в стаи с по 2/3/4 легла.


Питър Могенсен - преподавател в сферата на обученията за възрастни.


Опит: международни отношения и проекти (Полша, България, Германия, Непал); дейности на открито; устойчивост с акцент върху строителните практики и малките стопанства; органично земеделие.


Интереси: Как ние, като хора, се свързваме с природата?; Туризъм - преходи в планините; Философия - начини за среща с живия свят.


Питър е приятел на Фондация Ботаника Лайф от 2017г. Нашият екип посети народното училище в Брендеруп, където почерпихме опит от датската образователна система на демократичните училища, а през 2018г. изпратихме двама наши доброволци на триседмично обучение по устойчиво строителство, ръководено от самия Питър Могенсен.

Fruit Pie

Fruit Pie

Nature Photographer

Nature Photographer

Cherry Tomatoes

Cherry Tomatoes

Merry Christmas

Merry Christmas

Woman in Red

Woman in Red

Add a Title

Add a Title

Add a Title

Add a Title

Add a Title

Add a Title

Add a Title

Add a Title

Add a Title

Add a Title

Add a Title

Add a Title

Add a Title

Add a Title

image

image

image_edited.jpg
snimka.jpg
bottom of page