top of page

Покана за обучение

Практически семинар за изграждане на пещ с естествени материали

Logo_curv_new.png

Дати на провеждане: 13 - 17 октомври 2021

Глина, слама, кирпич – това са само някои от материалите, които ще използваме за изграждането на пещ за приготвяне на домашен хляб и други ястия. Ако се интересувате от строителство с естествени материали и искате да се научите как да изградите собствена пещ, заповядайте в базата на Фондация Ботаника Лайф, село Надарево между 13 и 17 октомври 2021 г.


Тази есен ще ни гостува Питър Могенсен от Дания, под чието ръководство ще изградим пещ в нашия двор. Питър е преподавател в народното училище в Брендеруп, Дания. Сред множеството неща, с които се занимава са: устойчиво строителство, отглеждане на овце, организиране и водене на преходи в планините на Непал и други интересни локации.


Питър е приятел на Фондация Ботаника Лайф от 2017г. Нашия екип посети народното училище в Брендеруп, където почерпихме опит от датската образователна система на демократичните училища, а през 2018г. изпратихме двама наши доброволци на триседмично обучение по устойчиво строителство, ръководено от самия Питър Могенсен.


Записване:


Моля, изпратете и-мейл на info@botanicalife.org. В имейла посочете трите имена на желаещите да бъдат записани за участие и мобилен номер за контакт. След получаването на Вашата заявка, ние ще се свържем с Вас. Записвания се приемат до изчерпване на местата. Участие в семинара не е гарантирано преди да бъде потвърдено от нас.


Семинарът ще се води предимно на английски език. Препоръчително е участниците да имат познания по английски, достатъчни за общуване с водещия на семинара.


За информация: тел. 0894412349

Краен срок за записване: 08.10.2021г


Такса за участие:


Ранно записване до 01.10.2021г -  290 лв. (с включено ДДС).

Късно записване до 08.10.2021г - 310 лв. (с включено ДДС).

Плащането се извършва по банков път по сметка на Фондация Ботаника Лайф.


Таксата включва:


  • Участие в семинара;

  • Настаняване и закуска в хотелската част на базата на Фондация Ботаника Лайф за периода на провеждане на семинара (четири нощувки).

Таксата не включва изхранване, но базата ни разполага с кухня и по време на събитието ще бъде предлагана готвена вегетарианска храна, предимно с продукти от нашите градини. Участниците ще имат възможност да използват друга кухня за приготвяне на своя храна.


Базата е новопостроена, с три звезди. Всяка стая има собствен санитарен възел. По възможност, според броя на участниците, ще опитаме да настаним всеки участник в самостоятелна стая.


Максимален брой участници в семинара – 10 човека


Програмата за семинара може да видите тук.Питър Могенсен - преподавател в сферата на обучението на възрастни и пътешественик.


Опит: международни отношения и проекти (Полша, България, Германия, Непал); дейности на открито; устойчивост с акцент върху строителните практики и малките стопанства; органично земеделие.


Интереси: как ние, като хора, се свързваме с природата, туризъм/преходи в планините, философия/начини за среща с живия свят.

Fruit Pie

Fruit Pie

Nature Photographer

Nature Photographer

Cherry Tomatoes

Cherry Tomatoes

Merry Christmas

Merry Christmas

Woman in Red

Woman in Red

Add a Title

Add a Title

Add a Title

Add a Title

Add a Title

Add a Title

Add a Title

Add a Title

Add a Title

Add a Title

Add a Title

Add a Title

Add a Title

Add a Title

image

image

image_edited.jpg
snimka.jpg
bottom of page