top of page

Покана за обучение

За билките, помощници и защитници
онлайн семинар – модул II

второ издание

БИЛКОВА ПРОГРАМА НА ФОНДАЦИЯ
БОТАНИКА ЛАЙФ 2022
Logo_curv_new.png

Модул II онлайн: 02 - 17 април 2022

Модул III присъствен: 20 - 24 май 2022

Фестивал на Черния оман (присъствен) – есен 2022

Провеждаме второто издание за 2022 година на семинара „За билките, помощници и защитници“. Заедно ще опознаем какви сили има дадено растение, какво можем да научим от него, каква е същността му, с коя част на тялото ни е свързано и кои растения са подходящи за нашите лекове. Ще има рецепти за чайове и мазила, за извлеци и компреси, за вкусни и здравословни ястия и напитки. В нашата програма ще засегнем лечебната стойност на цялостни терапии без да имаме претенция за тяхната изчерпателност.


Модул I - През месец март започнахме с първия модул от семинара. Модулите може да се разглеждат като една цялостна програма, но биха дали полезна и достъпна информация по темата и като отделни събития.

Модул II - През месец април ще продължим с втория модул и ще навлезем в някои по-конкретни приложения на билките.

Модул III - През май, очаквайте модул три, който ще се състои на място в базата на Фондация Ботаника Лайф, в село Надарево. Ще се насладим на природата през пролетта и ще се докоснем отблизо до нейните богатства.


Модулите от семинара са пригодени както за начинаещи, така и за напреднали, и могат да се вземат самостоятелно или заедно, като цялостна и завършена билкова програма. При желание да запишете само модул II, е препоръчително да имате базови познания по темата.


Целта на семинара е да предаваме знанието за билките, така че то да се запази и за следващите поколения и да ви насърчим в грижата за собственото здраве чрез разумен начин на хранене и управление на жизнения стил с помощта на билки и алтернативни методи.


*Семинарът не предлага диагноза или лечение на актуалните ви заболявания. Цялото съдържание има информативна стойност и отразява личното мнение и опит на лекторката в допълнение към цитираната литература. Винаги се консултирайте с лекар или алтернативен специалист при продължителни и сериозни заболявания.


За кого е предназначено обучението:

За всеки, който се интересува от употребата на билките за общооздравителни цели, природна козметика, чиста храна и основите за правилното им приготвяне и прилагане. Обучението е въвеждащо и не е необходимо участниците да имат предварителни познания в сферата.


Дати и място на провеждане:

Модул II – 02(събота), 03 (неделя), 07 (четвъртък), 09(събота), 10 (неделя), 14 (четвъртък), 16(събота), 17 (неделя) април 2022. В дните събота и неделя от 10:00 часа, а на 07 и 14 април (четвъртък) от 18:30 часа.


В платформата на Google meet – изисква се активен Gmail акаунт.


Записване

За записване, моля, изпратете имейл на petar.petrov@botanicalife.org. В имейла посочете трите имена на желаещите да бъдат записани за участие и мобилен номер за контакт. След получаването на Вашата заявка, ние ще се свържем с Вас и ще Ви предоставим банкови детайли и информация.

За информация тел. 0893047801.


Всеки, записал се за онлайн модул на Билкова програма Ботаника Лайф 2022, получава:

  • обучителни материали, рецепти и технологии на работа

  • възможност за активен диалог по темата за билкарството с нашия опитен обучител Лора Николова

  • достъп до Facebook група, в която участниците обсъждат темите на семинара и обменят опит.

  • електронен сертификат за участие

  • специална отстъпка от таксата за Модул III, който ще се проведе на място в обучителния център на фондацията в село Надарево в периода 20 – 24 май 2022.

  • едномесечен достъп до запис на лекциите


Такса и краен срок за записване за МОДУЛ II (онлайн):

ранно записване и плащане до 22.03.2022 - 200 лева (с ДДС)

краен срок за записване и плащане до 28.03.2022 - 220 лева (с ДДС)


Такса и краен срок за записване за МОДУЛ III (присъствен, с включени 4 нощувки и закуски):

ранно записване и плащане до 05.05.2022 - 355 лева (с ДДС)

За изкаралите онлайн модул - 295 лева (с ДДС) – цена за присъствения семинар през 2021г.

краен срок за записване и плащане до 13.05.2022 - 395 лева (с ДДС)

За изкаралите онлайн модул - 345 лева (с ДДС)


Плащането се извършва по банков път по сметка на Фондация Ботаника Лайф, която ще Ви бъде предоставена след заявка за записване.


Отстъпки:

Mладежи от 18 до 29 години, които са неучащи и безработни, са освободени от такса за участие, която се поема от външен спонсор (5 места, до изчерпване на бройката по реда на записване). За удостоверение, че кандидатът отговаря на условията са необходими: служебна бележка и/или декларация и данни от лична карта. Моля, свържете се с нас, ако смятате, че отговаряте на условията за участие без такса.


Обучител:

Лора Николова е природен педагог, фитотерапевт. Тя приготвя ръчно направени сапуни. Лора сменя офиса с гората и поляните, където с различни групи от хора търси емоционалната стойност на обкръжаващия ни свят. Чрез природопедагогически семинари тя си е поставила за цел да посредничи при изграждането на отношението човек-природа, в което уважението към всички живи същества е водещ елемент и основополагащо за изграждането на по-добри междучовешки отношения.

Лора е учила фитотерапия в Samuel Hahnemann Schule в Берлин и природна педагогика в Naturschule Freiburg. Тя е магистър лингвист и етнолог от Хумболтския университет в Берлин.


Програма на обучението (модули едно и две) може да видите тук.

Fruit Pie

Fruit Pie

Nature Photographer

Nature Photographer

Cherry Tomatoes

Cherry Tomatoes

Merry Christmas

Merry Christmas

Woman in Red

Woman in Red

Add a Title

Add a Title

Add a Title

Add a Title

Add a Title

Add a Title

Add a Title

Add a Title

Add a Title

Add a Title

Add a Title

Add a Title

Add a Title

Add a Title

image

image

image_edited.jpg
snimka.jpg
bottom of page