top of page

Покана за обучение

За билките, помощници и защитници
онлайн семинар, модул II

трето издание

БИЛКОВА ПРОГРАМА НА ФОНДАЦИЯ
БОТАНИКА ЛАЙФ 2022
Logo_curv_new.png

Дати на провеждане: 15 ноември - 08 декември 2022

През есенните месеци ще се проведе третото за 2022 година издание на семинара „За билките, помощници и защитници“. Ще опознаем какви сили има дадено растение, какво можем да научим от него, каква е същността му, с коя част на тялото ни е свързано и кои растения са подходящи за нашите лекове. Ще има рецепти за чайове и мазила, за извлеци и компреси, за вкусни и здравословни ястия и напитки. В нашата програма ще засегнем лечебната стойност на цялостни терапии без да имаме претенция за тяхната изчерпателност.


"Прекрасен курс, който по-скоро бих нарекла съкровищница със споделени знания, идеи, вдъхновения и много силен стимул за по-дълбоко и осъзнато съ-общуване с растенията и билките! Силно препоръчвам на всеки, стремящ се към по-дълбоко познаване на богатствата на природата и прекрасните начини за коопериране с нея!"

Даниела Събева - участник в онлайн семинар

"За билките, помощници и защитници" - март/април 2022


Модул I - През месец октомври стартирахме първи модул от семинара. Модулите може да се разглеждат като една цялостна програма, но биха дали полезна и достъпна информация по темата и като отделни събития.


Модул II - През ноември ще продължим с втория модул и ще навлезем в някои по-конкретни приложения на билките. Приключваме в началото на декември, релаксирани и готови за наближаващите празници.


"Препоръчвам този курс на всеки, който иска да научи нещо полезно и интересно за билките. Освен информативен, курсът е и много приятно преживяване, даващо възможност на човек да отдъхне от всекидневието."

Участник в онлайн семинар

"За билките, помощници и защитници" - януари/февруари 2022


Модулите от семинара са пригодени както за начинаещи, така и за напреднали, и могат да се вземат самостоятелно или заедно, като цялостна и завършена билкова програма. При желание да запишете само модул II, е препоръчително да имате базови познания по темата.


Целта на семинара е да предаваме знанието за билките, така че то да се запази и за следващите поколения и да ви насърчим в грижата за собственото здраве чрез разумен начин на хранене и управление на жизнения стил с помощта на билки и алтернативни методи.


*Семинарът не предлага диагноза или лечение на актуалните ви заболявания. Цялото съдържание има информативна стойност и отразява личното мнение и опит на лекторката в допълнение към цитираната литература. Винаги се консултирайте с лекар или алтернативен специалист при продължителни и сериозни заболявания.


За кого е предназначено обучението:

За всеки, който се интересува от употребата на билките за общооздравителни цели, природна козметика, чиста храна и основите за правилното им приготвяне и прилагане. Обучението е въвеждащо и не е необходимо участниците да имат предварителни познания в сферата.


Дати и място на провеждане:

Модул II ще се проведе в 8 лекции, като всяка е с продължителност 2 астрономически часа.


Дати: 15(вторник), 17 (четвъртък), 22 (вторник), 24(четвъртък), 29 (вторник) ноември и 01 (четвъртък), 06(вторник), 08 (четвъртък) декември 2022 от 18:30 часа.


В платформата на Google meet – изисква се активен Gmail акаунт.


Записване

За записване, моля, изпратете имейл на info@botanicalife.org. В имейла посочете трите имена на желаещите да бъдат записани за участие и мобилен номер за контакт. След получаването на Вашата заявка, ние ще се свържем с Вас и ще Ви предоставим банкови детайли и информация.


За информация телефон: 0894412349


Всеки, записал се за онлайн модул на Билкова програма Ботаника Лайф 2022, получава:

  • обучителни материали, рецепти и технологии на работа

  • възможност за активен диалог по темата за билкарството с нашия опитен обучител Лора Николова

  • достъп до Facebook група, в която участниците и лектора обменят опит

  • електронен сертификат за участие

  • временен достъп до запис на лекциите


Такса и краен срок за записване за МОДУЛ II (онлайн) начало - 15 ноември:

ранно записване и плащане до 28.10.2022 - 205 лева (с ДДС)

краен срок за записване и плащане до 08.11.2022 - 225 лева (с ДДС)


Плащането се извършва по банков път по сметка на Фондация Ботаника Лайф, която ще Ви бъде предоставена след заявка за записване.


Отстъпки:

Mладежи от 18 до 29 години, които са неучащи и безработни, са освободени от такса за участие, която се поема от външен спонсор (5 места, до изчерпване на бройката по реда на записване). За удостоверение, че кандидатът отговаря на условията са необходими: служебна бележка и/или декларация и данни от лична карта. Моля, свържете се с нас, ако смятате, че отговаряте на условията за участие без такса.


Обучител:

Лора Николова е природен педагог, фитотерапевт. Тя приготвя ръчно направени сапуни. Лора сменя офиса с гората и поляните, където с различни групи от хора търси емоционалната стойност на обкръжаващия ни свят. Чрез природопедагогически семинари тя си е поставила за цел да посредничи при изграждането на отношението човек-природа, в което уважението към всички живи същества е водещ елемент и основополагащо за изграждането на по-добри междучовешки отношения.

Лора е учила фитотерапия в Samuel Hahnemann Schule в Берлин и природна педагогика в Naturschule Freiburg. Тя е магистър лингвист и етнолог от Хумболтския университет в Берлин.


Програма на обучението (модули едно и две) може да видите тук

Fruit Pie

Fruit Pie

Nature Photographer

Nature Photographer

Cherry Tomatoes

Cherry Tomatoes

Merry Christmas

Merry Christmas

Woman in Red

Woman in Red

Add a Title

Add a Title

Add a Title

Add a Title

Add a Title

Add a Title

Add a Title

Add a Title

Add a Title

Add a Title

Add a Title

Add a Title

Add a Title

Add a Title

image

image

image_edited.jpg
snimka.jpg
bottom of page