top of page

Покана за обучение

В ЦАРСТВОТО НА РАСТЕНИЯТА
петдневен билков семинар

Билките и тяхното приложение в нашето ежедневие. Растителният свят като място за медитация и развиване на сетивната чувствителност.
Logo_curv_new.png

Дати на провеждане: 20-24 юли 2021

Място на провеждане: Обучителния център на Фондация Ботаника Лайф в село Надарево, общ. Търговище и околностите на селото


Между 20 и 24 юли заедно с Лора Николова (фитотерапевт и природен педагог) ви каним в царството на растенията. В 5-дневения билков семинар ви предлагаме един по-различен формат на познатите форми за провеждане на билкарски курсове, като насочим внимание не само към лековитите растения и тяхното приложение, но и към собствените си преживявания и опитност в растителния свят.


Всеки ден от събитието, посветен на различен аспект от билкоприложението, ще опознаваме местните природни пейзажи и растения. С помощта на нашите сетива, знания и умения, под формата на игри и партньорски задачи ще изследваме себе си в растителния свят.  Този подход на природно изживяване цели да разгледа човека като съвкупност от тяло, разум и емоции, които имат нужда да бъдат балансирани, за да сме здрави.


Следобедите на сянка и прохлада ще посветим на теоретични знания и практически приложения на билките и растенията. Всеки ще изработи билкови продукти и ще усвои технологии и знания за приложението на лековитите растения. Ще отделим време за обсъждане на теми и рецепти по ваши предложения.


Билковият семинар ще ви обогати с практически умения и теоретични знания, сетивни, емоционални и естетически преживявания, пълноценен контакт с природата и околните.

Надяваме се събитието да се превърне в уникално изживяване и ценен спомен за всеки.


Програмата за семинара може да видите тук.


Теми на дните:


20 юли - Пристигане и навлизане в царството

21 юли - Използване на билките в кулинарията

22 юли - Билки за отделителните органи и нервната система

23 юли - „Медицински“ подход в природата

24 юли - Хидротерапия на Себастиен Кнайп и рецепти


Ключови теми по време на събитието: билкови рецепти, билкови продукти, ароматерапия, хидротерапия, съвети за здравословно хранене.


Такса за участие и начин на записване:


Ранно записване до 11 юли - 295 лв. с ДДС

Записване до 16 юли - 325 лв. с ДДС


Моля, изпратете и-мейл на e.ilieva@botanicalife.org. В имейла посочете трите имена на желаещите да бъдат записани за участие и мобилен номер за контакт. След получаването на Вашата заявка, ние ще се свържем с Вас. Записвания се приемат до изчерпване на местата. Участие в курса не е гарантирано преди да бъде потвърдено от нас. За информация: тел. 0893047801.


Краен срок за записване: 16.07.2021 или до заемане на местата


Максимален брой участници в курса – 15 души


Какво включва таксата за участие:


  • Участие в курса

  • Настаняване* и закуска в хотелската част на базата на Фондация Ботаника Лайф за периода на провеждане на курса (четири нощувки)

  • Допълнителни информационни ресурси и рецепти за билкови продукти

  • Материали и суровини за изработка на билкови продукти, част от които остават за участника

  • Достъп до градините и ресурсите на фондацията


Таксата не включва изхранване, но базата ни разполага с кухня и по време на обучението ще бъде предлагана готвена вегетарианска храна, предимно с продукти от нашите градини. Участниците ще имат възможност да използват друга кухня за приготвяне на своя храна.

*Базата е новопостроена, с три звезди, всяка стая има собствен санитарен възел. По възможност според броя на участниците ще опитаме да настаним всеки участник в самостоятелна стая.


За кого е подходящо обучението:


За интересуващите се от цялостни здравни системи и билки, за природолюбители и търсещи и пазещи старите знания. Няма възрастови ограничения.


С кого:


Лора Николова е природен педагог, фитотерапевт. Тя приготвя ръчно направени сапуни. Лора сменя офиса с гората и поляните, където с различни групи от хора търси емоционалната стойност на обкръжаващия ни свят. Чрез природопедагогически семинари тя си е поставила за цел да посредничи при изграждането на отношението човек-природа, в което уважението към всички живи същества е водещ елемент и основополагащо за изграждането на по-добри междучовешки отношения. 

Лора е учила фитотерапия в Samuel Hahnemann Schule в Берлин и природна педагогика в Naturschule Freiburg. Тя е магистър лингвист и етнолог от Хумболтския унивеситет в Берлин.

image_edited.jpg
snimka.jpg
bottom of page